• 瀏覽: 32,314
  • 回覆: 475
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 s336990 於 2019-4-6 11:30 AM 發表

有又點?無又點?

係唔係有就代表美國衰落,無就代表作者講得啱?
你一定好幸福,思維咁簡單
做人都係睇事實啫,無咪即係吹羅。

引用:
原帖由 bobo5354 於 2019-4-6 11:34 AM 發表
陶狗真係無出色,主人放個屁都係香的
你聞太多咪幻想人家學你。

引用:
原帖由 krolik 於 2019-4-6 11:35 AM 發表
點解歐洲要同中國買5G,唔同美國買6豬?點解嘅?點解嘅?
好簡單,窮咪用著次貨先啦

引用:
原帖由 krolik 於 2019-4-6 11:35 AM 發表
點解歐洲要同中國買5G,唔同美國買6豬?點解嘅?點解嘅?
因為美國喺互相爭輝下已經去到1024G,順便升華到第4次元,美國將會喺地球上消失喇
最後嘅ufo將會向四次元駛去,19就係搏命擦鞋想攞一張ufo門票
仲賣乜鬼嘢啫

引用:
原帖由 wai1972 於 2019-4-6 11:13 AM 發表

不只經濟,十九才子本人就是白痴⋯⋯5G尚起步,何來6G應用,狗才子學講人話膚淺
你咁講就唔啱....佢係危急關頭而未學識易容術嘅情況下可以用廁紙包頭呢種急智,你又豈能話濕鳩才子係白痴呢

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 11:33 AM 發表

你咪傻啦,得閒就翻牆睇下世界既事,日日只睇人家餵你睇的資訊,唔怪得係band seven畢業啦。
天下烏鴉一樣黑

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 11:28 AM 發表

你咪只見到眼的事啦,人家比咩你,你就信咩,有時間翻牆睇下其他世界。你知唔知有激光炮這回事?還在西風21呀?
所以話你蠢你又嬲⋯⋯話你蕃薯又無咁大兜,激光炮面世好耐呀中美俄都有,是防預加攻擊武器⋯⋯但如何能取代毀滅性武器,如核常兼備的彈導導彈

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 10:07 AM 發表
美國「衰落」了嗎?要回答這個小學生的問題,要弄清楚美國真正的對手是誰。

美國真正的對手,不是這個世界,而是自己,因為全人類IT的發明搖籃在矽谷,金融熱資在紐約。一有新玩意出來,必在美國,第一戰場,首先是自己打自己。

譬如,最新的一場美國內戰,是崛起的Netflix ,已經由一個所謂的分流平台,迅速發展為製作公司。Netflix威脅荷李活的派拉蒙、霍士、狄士尼,人才、資本、劇本,由比華利山出走, ...
打咁大篇都係想講四個字「良性競爭」,姑勿論美國是否衰落,寫呢篇野個作者肯定墨水有限

叫G係陶生的手裏

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 11:33 AM 發表

你咪傻啦,得閒就翻牆睇下世界既事,日日只睇人家餵你睇的資訊,唔怪得係band seven畢業啦。
你咪傻啦,得閒就翻牆睇下世界既事,日日只睇蘋果人家餵你睇的資訊,唔怪得係band seven畢業啦。

引用:
原帖由 ononkaycourt 於 2019-4-6 11:45 AM 發表

打咁大篇都係想講四個字「良性競爭」,姑勿論美國是否衰落,寫呢篇野個作者肯定墨水有限
當然啦,你以為佢好勁?有香港白痴捧都只不過因為佢不斷貶低中國姐~俾人恥笑,香港低等仲傻笑拍手。

我相信有 6G,
噢……當然係操控喺中國人手上,
到時世界只分為兩個國家,
猜……猜……看?
一個叫中國,
另一個叫外國。
😁😁😁😁😁

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 11:41 AM 發表

好簡單,窮咪用著次貨先啦
真係人唔笑狗都吠

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 11:40 AM 發表

做人都係睇事實啫,無咪即係吹羅。
即係吹乜嘢呀?吹水啲乜,定吹噓啲乜?
講清講楚好啲喎

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-4-6 10:29 AM 發表
不值一駁

福特是A
佳士拿是B
無論A贏還是B贏
贏家還是美國  ...

全世界只有美國一個國家 ?
咁條廁紙包頭契弟咪話Toyota 係C囉。呢條粉腸正一契弟之中嘅契弟,不值一提⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]