• 瀏覽: 32,298
  • 回覆: 475
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-9 02:34 PM 發表

你大陸身份證是漢族,但你祖先已是匈奴鮮卑姜羯氐羌打亂種。
請問宜家中國仲有冇呢啲族裔呢?我祗知係已融入漢族,佢地身份早已轉變為漢族,邊個食咗邊個,已經一目了然,你咁講法,我地嶺南亦非漢族,擺明係南蠻啦,宜家咪一樣做咗漢族人。中國唔係靠霸佔併吞揾食,會有咁大版圖出現?你想用斷章取義手法,咁清朝係咪漢人揸莊先?

引用:
原帖由 wai1972 於 2019-4-9 03:48 PM 發表

你終於想通,愚民奴才是十九才子陶傑,閣下亂七八糟的祖先今晚肯定跟你報夢,讚你叻仔,最緊要尊重自己的祖先,睡前自己照照境
分身帳號同類同事毛毛蟲,大家明白的。

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-4-9 04:09 PM 發表

請問宜家中國仲有冇呢啲族裔呢?我祗知係已融入漢族,佢地身份早已轉變為漢族,邊個食咗邊個,已經一目了然,你咁講法,我地嶺南亦非漢族,擺明係南蠻啦,宜家咪一樣做咗漢族人。中國唔係靠霸佔併吞揾食,會有咁大版圖出現?你想用斷章取義手法,咁清朝係咪漢人揸莊先? ...
邊個斷章取義?你看族定自族,誰關心?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-9 10:07 AM 發表

你架C919飛機都係抄, 因為飛機唔係你發明
照樓主你及某d香港人既logic大陸野所有都係抄架啦,不過樓主你話老美咩都係創新就過份左d咁啦

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-4-10 09:19 AM 發表

照樓主你及某d香港人既logic大陸野所有都係抄架啦,不過樓主你話老美咩都係創新就過份左d咁啦
你過路有冇睇哂所有對話?斷章取義,無很勇。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-8 11:38 PM 發表 

有幾多單係假呀?淘寶多定美國多
假唔使多。
一單累埋兄弟,一單南斯拉夫使舘,一單伊拉克,一單誣告華為就夠。

仲有話印就印既假美元,
同世界上最大既假 —— 民主

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-4-10 10:55 AM 發表

假唔使多。
一單累埋兄弟,一單南斯拉夫使舘,一單伊拉克,一單誣告華為就夠。

仲有話印就印既假美元,
同世界上最大既假 —— 民主
咁只騙子是真的鄰近地區,還用假與美國比較

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-10 12:15 PM 發表

咁只騙子是真的鄰近地區,還用假與美國比較
最大既騙子嗎係騙人有民主就一切美好。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-4-10 12:18 PM 發表

最大既騙子嗎係騙人有民主就一切美好。
咁要問你祖宗什麼是民主的先聲了

又係你話汽車美國發明,我幫你更正,又係你話C919係抄既,我同意你講法,樓主你點呀?

引用:
原帖由 中午永恆的羊 於 2019-4-6 12:47 PM 發表
抄襲國永遠都係九流垃圾國,雖然個名叫強國
然而你還是九流垃圾國的垃圾國民

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]