• 瀏覽: 32,348
  • 回覆: 475
  • 追帖: 1
+6
垃圾一堆!唔好以為自稱才子就當人儍?美國有6G駛驚?要成日叫其他國家唔好用華為5G?最好笑越講越冇人聽!

—句we American 盡在不言中

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-4-6 06:40 PM 發表

你又知尾國人無去加拿大做雞?
入口都係中國貨多。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 10:07 AM 發表
美國「衰落」了嗎?要回答這個小學生的問題,要弄清楚美國真正的對手是誰。

美國真正的對手,不是這個世界,而是自己,因為全人類IT的發明搖籃在矽谷,金融熱資在紐約。一有新玩意出來,必在美國,第一戰場,首先是自己打自己。

譬如,最新的一場美國內戰,是崛起的Netflix ,已經由一個所謂的分流平台,迅速發展為製作公司。Netflix威脅荷李活的派拉蒙、霍士、狄士尼,人才、資本、劇本,由比華利山出走, ...
陶傑 真係一個好可憐嘅人 以前經 敬重 佢係一個文人雅士 而家對佢嘅感覺 只有憤怒 顛倒是非黑白

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-4-6 10:26 AM 發表
美國是否真的衰落,要看美國政府欠債是否下降,如果還有增加,就必然是走向衰落,很簡單收稅增加必然先還債,一年付出6000億的債息是很傷的呀。
唔需要擔心 美國最厲害嘅 就係印銀紙 要幾多有幾多

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2019-4-6 10:51 AM 發表

唔好玩啦
美國講的6g仲在口頭上
華為已早佢一年已開始了
點解陶傑資訊更衰落
可能因為陶傑先生 佢係一個文人 所以佢唔會上網 可能佢連電視都唔睇 收音機都唔聽

引用:
原帖由 新聞小子 於 2019-4-7 07:34 AM 發表

陶傑 真係一個好可憐嘅人 以前經 敬重 佢係一個文人雅士 而家對佢嘅感覺 只有憤怒 顛倒是非黑白
你讀過佢邊本著作?唔好扮熟。

引用:
原帖由 rrt202 於 2019-4-6 10:35 AM 發表

美國已經有6g? 陶先生繼續打飛機吧!
佢話有咪由得佢囉。佢以為 5同6 係型號嘛,吾好教精佢呀。

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-4-6 10:28 AM 發表

這篇文章正好證明陶傑是經濟白癡。
Of course, he does ...

陶狗

引用:
原帖由 新聞小子 於 2019-4-7 07:35 AM 發表

唔需要擔心 美國最厲害嘅 就係印銀紙 要幾多有幾多

引用:
原帖由 ono119394 於 2019-4-7 08:12 AM 發表

佢話有咪由得佢囉。佢以為 5同6 係型號嘛,吾好教精佢呀。
美國已經有這種技術是不出奇,去火星都只有美國。

陶亻桀只係一隻連漢奸亦做不成的狗,它不是人,所以吠得一蹋糊塗

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-7 08:20 AM 發表

美國已經有這種技術是不出奇,去火星都只有美國。
上腦嘅白痴香港多的是

陶傑,一隻英美奴才!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]