• 瀏覽: 32,384
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 gsmaths 於 2019-4-8 11:21 AM 發表
 陶傑 wants to have a job in BBC but has been rejected and hide in HK and blame all other Chinese post
你咪唐人扮鬼佬,羞家。

引用:
原帖由 chenflie 於 2019-4-8 01:25 PM 發表

大勢所趨? 邊個催? 急流勇退到變成一個衰落大英。好勁抽咯。咁樣玩政治法。幾好玩啊?
咁福克蘭俾返阿根廷啦,大勢所趨啊!咁事頭婆派兵去打?
英國人手唔夠啊? 當年打遍全球個陣,人手都無今日多喔。
當年打印度,唔夠人,打落來,打大清,大清百萬軍隊啊,打落來。
今時今日,鎮壓啫,唔夠人手?

衰落就衰落啦!

蘇格蘭搞獨立個陣,卡梅倫係去蘇格蘭講感情。求人地唔好走。
美國紐約電視台點講呢段新聞。 ...
打仗用腦的,只靠人多,今時今日,你又試試。

引用:
原帖由 ykcjoe 於 2019-4-8 01:30 PM 發表
衰落,興盛,平穩,
其實是個比較。

今日的美國在世界話事權比以前差,聯合國也不由他話晒事,已是衰落。
美國經濟仍是世界第一,但所佔百分比一直減小,這也是衰落。

只要不是平穩或向上,這就是衰落,
陶生不是想誤人視聽,就是讀書不精。 ...
美國自己另立門戶,你真係識唔識架,聯合國都腳軟啦

引用:
原帖由 wai1972 於 2019-4-8 12:09 PM 發表

怪不得英國玩脫歐,玩到出神入化⋯⋯公投完又賴皮、頼皮完又有人要從新再公投,最愛十九公子你有幸出咗世,見證咁利害的英國政治,英國近代最叻就係美國佬痾屎、英國佬執屎,附庸政治 ...
起碼唔會學鄰近地區偷竊技術又不遵守國際合約,還要大喊,我部機無後門架。英國人做唔出

引用:
原帖由 ykcjoe 於 2019-4-8 02:01 PM 發表

以前在聯合國話哂事,今日小國都怕吾晒它,在聯合國組識中,左退一個,右又退一個。
咁叫另立門戶?

阿Q精神真無敵。
邊個比錢大戶給聯合國洗呀?用腦啦

引用:
原帖由 chenflie 於 2019-4-8 02:18 PM 發表

😒大英打遍全球個陣軍隊先二十幾萬。  二戰之後,大英軍隊近百萬。
咁即係,今日大英,一,養唔起咁多兵。
第二,今日個英軍唔用腦咯。
當年4000英軍就打到北京。
今日,打個阿富汗都損手爛腳。
證明,辱沒先人 ...
現在是用電子戰爭,無人機,激光衛星,微型核彈,還用人?還是毛主席年代嗎?

引用:
原帖由 ykcjoe 於 2019-4-8 02:17 PM 發表

比完錢,都話吾晒事,
咪癈囉。
所以要退出咪咁解羅,廢物組織。

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-4-8 02:18 PM 發表

除咗怕死怕輸,我唸唔到任何籍囗,領土可以跌到得百份之一都無,肯定夠晒驚嚇囉。
你咁計,你問問鄰近地區解放後失了幾多倍香港的土地?

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-4-8 02:21 PM 發表

同埋3G,4G,5G係國際電訊聯盟協議下全球應用制式..
在3G年代,美國既CDMA2000,歐州既WCDMA,中國既TD-SCDMA..
技術唔同,一齊入選為3G既世界認同既標準..
結果經過差唔多20年,美國既CDMA2000 及後續 CDMA EV-DO,中國既TD-SCDMA,雖然唔係主流,但因中美市場大,
IPHONE XS MAX仍支援..
https://cdn.u ...
你又知唔接受?起碼無後門

引用:
原帖由 chenflie 於 2019-4-8 02:26 PM 發表

英國近百年,海軍主力艦參加個英王閱艦儀式。

咩叫一蟹不如一蟹,感受下啦…哎
又唔講勞民傷財啦,左右你都玩哂

引用:
原帖由 wai1972 於 2019-4-8 02:42 PM 發表

講錢,美國幾時還欠香港當年越南難民的錢呀⋯⋯美國佬周圍痾屎自己唔負責,不知所謂的國家,仲有英國,有無問過香港人肯唔肯收,再次證明英國的無能跟尾 ...
美國有同你簽欠單,簽了聯合聲明都當無件事,你問下鄰近地區政府為咩?

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-4-8 03:34 PM 發表

中國其實有幾大跌幅呀?中華民族乜淨係計清朝嗎?點解南宋得200萬公里唔提既?明朝最多都係得1000萬公里,點解係要攞外族入侵果時來做對比呢?如果用番明朝做指標,就發現國土大過宜家無幾多咋。基本上國力升降,都會大幅影響國土面積架啦。你攞嚟同英國做比較?咁大英帝國由3400萬公里,跌到得返24萬公里喎,照咁樣計死數法,又唔知要幾多個香港至攪得掂條數呢?:s ...
你咁計,不如從三王五帝計起啦

引用:
原帖由 普京大帝 於 2019-4-8 03:11 PM 發表
糊塗傑話美國有6 G 有冇問過中國有冇7G
無可能有,因為無得偷竊

引用:
原帖由 wai1972 於 2019-4-8 04:53 PM 發表

咁無知⋯⋯唔用人為何有駐日韓美軍,中東地區阿富汗甚至北約美軍,講軍事算吧啦
你無知定咩?要壓制先用人,但全摧毀後,要既人相對少啦,還幾十萬去計咩,蒙忍。

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-4-8 06:34 PM 發表
花無百日紅,美國衰落有咩出奇?
唔出奇,但不是現在

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]