• 瀏覽: 62,714
  • 回覆: 657
  • 追帖: 5
+20
全國政協副主席、前行政長官梁振英近年活躍於社交網絡,不時透過螢幕關注社會時事,最近就養成一個網上剪報習慣,就是狙擊《蘋果日報》(下稱「《蘋果》」),他幾乎每天檢查《蘋果》有否刊登全版廣告,並在Facebook貼上有關版面照片、點評廣告量。國家級主席如此勤力剪報,令網友甚為驚喜,渴望都可被剪報,更激發社民連主席吳文遠發起眾籌計劃,希望集眾人之力,買下《蘋果》的A1頭版,「問候梁振英」。吳文遠今日(3日)下午3時半宣布,眾籌不足一日,21小時後便目標達成,他稍後會交代詳情,預料下周初將會刊登。有網民不諱言繼續籌款,買下每日頭版。

其實, 兩個都好無聊, 一個國家政協成日都做到咁小家, 而家仲要日日玩剪報, 另外果位就要玩眾籌登埋啲無聊野, 好心啦, 兩位都做啲實事啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/313875/不足一日-吳文遠眾籌11萬超標-問候梁振英-廣告勢登蘋果頭版

11萬咁少既..

再告誹謗

眾籌目的?

俾$毒果

11萬可以登幾多日? 毒果有無回佣俾你呀?

如果阿爺睇到呢單新聞, 會唔會召689上去照肺, 問佢堂堂政協副主席, 搞乜撚搞到咁羞家?

妖魔肆虐, CY道出沈默大多數心聲!

引用:
原帖由 mk999000 於 2019-4-3 04:40 PM 發表
眾籌目的?

俾$毒果
肥佬黎應該發一篇感謝信比689

無人喺毒果登廣告蝕到眼癱癱,收眾籌嗰11萬吊命唔吊得幾多日!

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2019-4-3 04:44 PM 發表
無人喺毒果登廣告蝕到眼癱癱,收眾籌嗰11萬吊命唔吊得幾多日!
全靠689幫佢起死回生囉

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2019-4-3 04:44 PM 發表
我以為籌到仟一萬

真陰公…
咁都要眾籌…
人地當散紙咋…

引用:
自僱老闆會唔會有外判費出呢?

有句名言「精人出口」,下一句自己諗。
梁振英一個仙成本都唔駛出,就可以令D傻人一日浪費十一萬,正所謂本小利大,亦證明好多人無腦。
不過,總有人會得益。正所謂「鷸蚌相爭,漁人得利」。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-4-3 04:45 PM 發表

我以為籌到仟一萬

你估張曉明寫畫, 成班擦鞋仔爭住認購咩!

主題標籤 #梁振英
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]