• 瀏覽: 2,121
  • 回覆: 49
改判死刑~

辯護法官要做野洗你班蟻民教,要d時間諗下點樣放生,唔好吹啦!

法官老爺押後判決,就係拖時間比藉口判條倭國河童無罪釋放,大家又放長雙眼睇……法治已死

出位,唔代表可以上位。

狗官

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-4-3 02:12 PM 發表
香港眾志秘書長黃之鋒於2014年違法佔領行動爆發期間,與其他示威人士阻礙執達吏清理旺角彌敦道佔領現場,律政司事後對多名示

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190403/photo/bkn-20190403123328215-0403_00822_001_01b.jpg?20190403130924

香港眾志秘書長黃之鋒於2014年違法佔領行動爆發期間,與其他示威人士阻 ...
當初判黃之鋒有罪,一樣都係聽晒理據後,之後再擇日判

香港法律就是這樣,贏又有好,輸又好,例牌都係聽晒理據 ,之後再押後判

你的批評等於說其他已經定罪的,法官都是做錯,其實法官應該判沒有罪

昨日馬盜賊講示威遊行唔係大晒, 今日睪丸條假髮佬又詐傻扮懵聽唔到指示.

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-4-3 04:42 PM 發表

香港法律就是這樣,贏又有好,輸又好,例牌都係聽晒理據 ,之後再押後判

你的批評等於說其他已經定罪的,法官都是做錯,其實法官應該判沒有罪 ...
證明法律垃圾lor

9官A, 睇完話有罪
9官B, 睇完話冇罪..........係咪睇果d證據/供辭係唔同???

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-4-3 02:20 PM 發表

判3個月, 實坐2個月.
可能150hrs判社服令,
上次縱火又輕判...
香港屍髮已死...

拖長至審
判輸後拖長至判刑
對被定罪者是折磨

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-4-3 04:42 PM 發表

你的批評等於說其他已經定罪的,法官都是做錯,其實法官應該判沒有罪 ...
有些畸屎係即時宣判, 之後再畀判詞.
河童呢單畸屎, 不涉及重要法律爭議, 而且又係上訴, 聽完可即判.

引用:
原帖由 Doremeee 於 2019-4-3 04:46 PM 發表
拖長至審
判輸後拖長至判刑
對被定罪者是折磨
對普通人係折磨, 對河童係博上鏡博見報, 而且係用法援, 打多一堂律屍就收多一堂費用.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-4-3 04:43 PM 發表
昨日馬盜賊講示威遊行唔係大晒, 今日睪丸條假髮佬又詐傻扮懵聽唔到指示.
可以咁講一句

法律制度有問題就應該批評法律制度,例如普通法程序,例牌拖這樣長,鬧法官根本根本是於是無補,因為制度本身就是這樣

法官有問題就應該批評法官,例如遠的居港權,近的扔中人唔算普通襲擊,批評法官就合情合理

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-4-3 04:48 PM 發表

有些畸屎係即時宣判, 之後再畀判詞.
河童呢單畸屎, 不涉及重要法律爭議, 而且又係上訴, 聽完可即判.
你都識講不涉法律爭議才能即時判

你睇清楚佢d理據係咩再講

當然如果再亂判,好贊成你鬧爆佢

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-4-3 04:51 PM 發表

對普通人係折磨, 對河童係博上鏡博見報, 而且係用法援, 打多一堂律屍就收多一堂費用.
x2

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]