• 瀏覽: 54,962
  • 回覆: 1,320
+11
引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2019-4-1 07:52 AM 發表

今次我幫美國人說好話來鬧爆賣國賊漢奸,美國每次大選新政府上台支持另一政黨落敗的支持者有沒有衰到好似香港班禽獸咁仆街去做漢奸賣國所以人地點解要走?

但你班不知是不是人的物體日日鬧在香港無自由無希望但又厚面皮賴死5走是什麼邏輯 ...
好正義

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-31 22:55 發表

先有共產黨勾結外國勢力,才有近代侵華戰爭
先有叛國賊共產黨,才有中華人民共和國
先有奴隸,才有滿手民衆鮮血的共產黨政權
正如先有畜牲,才有農場和屠夫 ...
但系中共醒覺,識得執生。只有班民主教徒執迷不悟,甘心做洋狗。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-31 22:58 發表

一句講哂!

人地重視的係人命,所以要權在自己,
(只有自己先唔會傷害自己)
大陸人重視的係錢.......(你所講左啦!)

只係價值觀問題。
點樣唔重視人命?

錢當然重要,冇錢做洋狗都冇味啦!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-31 23:00 發表

蘇聯解體,南斯拉夫解體,先可以避免到內部衝突,專心經濟。
所以美國及其走狗都想中國解體,永不超生。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-31 23:54 發表

天下大勢,合久必分,分久必合,

你唔係未讀過書吖嗎?
咁你地美國解體先啦!

引用:
原帖由 Wansy 於 2019-4-1 03:16 AM 發表

咁二戰過後,侵略其他國家嘅次數呢?
例如伊拉克、中東果D地方冇死過人???
定係死得人小???
如果講侵略,好難講美國有,
最少包括中共在內的聯合國安理會都無講佢侵略,(例如進入伊拉克推翻候賽因)
或者有一次美國係人港口布水雷。

但死亡人數好似係零(明知有水雷唔會衝埋去)
相反,大陸就真係試過畀聯合國大會通過決議話大陸侵略人。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-4-1 08:23 PM 發表

如果講侵略,好難講美國有,
最少包括中共在內的聯合國安理會都無講佢侵略,(例如進入伊拉克推翻候賽因)
或者有一次美國係人港口布水雷。

但死亡人數好似係零(明知有水雷唔會衝埋去)
相反,大陸就真係試過畀聯合國大會通過決議話大陸侵略人。 ...
如果講侵略 中國人呢100年呢 一定少過美國 甚至係冇喎 知你講中國50年前發生嘅事 響而家嚟講已經冇意義 有能力嘅就討論而家嘅中國 究竟有啲乜嘢做得唔好 50年前做得唔好 50年後你要推返佢 但佢而家做得好好 你呢啲係乜嘢邏輯

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-4-1 09:04 PM 發表

如果講侵略 中國人呢100年呢 一定少過美國 甚至係冇喎 知你講中國50年前發生嘅事 響而家嚟講已經冇意義 有能力嘅就討論而家嘅中國 究竟有啲乜嘢做得唔好 50年前做得唔好 50年後你要推返佢 但佢而家做得好好 你呢啲係乜嘢邏輯 ...
咁就視乎乜叫侵略,之前講左,
如果依聯合國講法,似乎中共侵略得勁啲,
殺傷人命亦多啲。

至於講最近,我會有「三日唔偷雞學人做保長」的感覺,
事實上,中共係體制上、思想上......根本無變過,
最近之所以無侵略人,只不過係因為最近無再出現「雄才大略」的........君主。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-4-1 09:16 PM 發表

咁就視乎乜叫侵略,之前講左,
如果依聯合國講法,似乎中共侵略得勁啲,
殺傷人命亦多啲。

至於講最近,我會有「三日唔偷雞學人做保長」的感覺,
事實上,中共係體制上、思想上......根本無變過,
最近之所以無侵略人,只不過係因為最近無再出現「雄才大略」的........君主。 ...
你唔認同中共嘅體制 但係中共嘅體制令佢成為富強國家 喺呢個時候 你哋只有攞返50年前嘅嘢嚟攻擊中共 習近平都講過 文化大革命係毛澤東嘅錯事 但係睇嚟你完全唔接受 至於你講美國 聯合刻國畫要研究美國嘅戰爭罪行 美國嘅反應仲係惡過聯合國 咁又何必攞聯合過嚟講咩 美國話畀你聽 誰大誰惡誰正確 如果好似你啲心態 唔啱就分裂 好似南斯拉夫咁 就成世都俾美國佬控制 中國而家做嘅嘢 就係唔再受制於美國 如果美國要剪羊毛 向中國係無計可思 所以美國先會咁嬲

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-4-1 09:35 PM 發表

你唔認同中共嘅體制 但係中共嘅體制令佢成為富強國家 喺呢個時候 你哋只有攞返50年前嘅嘢嚟攻擊中共 習近平都講過 文化大革命係毛澤東嘅錯事 但係睇嚟你完全唔接受 至於你講美國 聯合刻國畫要研究美國嘅戰爭罪行 美國嘅反應仲係惡過聯合國 咁又何必攞聯合過嚟講咩 美國話畀你聽 誰大誰惡誰正確 如果好似你啲心態 唔啱就分裂 好似南斯拉夫咁 就成世都俾美國佬控制 中國而家做嘅嘢 就係唔再受制於美國 如 ...
一個「毛太祖澤東皇帝」就可以令到大陸生靈塗炭,世界不得安寧,

請問一下,而家中共係制度上(記住,係制度上)可以防止同樣事情再次發生?

如果無,咁只可以講係因為大陸未再出現一個咁「雄才大略」的........君主。

又見識到漫畫中嘅多重影分身術

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-4-1 09:39 PM 發表

一個「毛太祖澤東皇帝」就可以令到大陸生靈塗炭,世界不得安寧,

請問一下,而家中共係制度上(記住,係制度上)可以防止同樣事情再次發生?

如果無,咁只可以講係因為大陸未再出現一個咁「雄才大略」的........君主。 ...
如果你咁講 一個美國可以整到地球毀滅 都係同一樣道理 又唔見佢哋銷毀彈 做事係睇佢做得好唔好 唔係講佢以前做得好唔好 無論體制點樣改 地球上有國家有核彈嘅話 地球都好容易毀滅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]