• 瀏覽: 54,970
  • 回覆: 1,320
+11
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-4-1 12:40 AM 發表

咁係唔重視其他人的人命,
而且比起大陸人係九牛一毛。

大陸人係連自己條命都唔重視。
(當然,大陸人亦唔會重視人地的人命,
你上面話人做過的事,大陸人全部都做過,而且做得更絕,殺人更多。) ...
証據呢!?
定係你親身經曆?
有冇咩曆史証明死更多人?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-4-1 00:03 發表

冇貨啦,甘快出食葯呢招?

拿,共產黨發動嘅侵華戰爭仲未完,中華民國同共產黨之間仲未有停火協議,上一次果場仗就叫金門炮戰,知冇? ...
有空,去金門玩下吧。

那些年的戰場,今日變成遊客的景點。
那些年的禁地,今日由陸客們去佔領。
那些年的地道,今日係孩子的遊樂場。

還在講?算吧啦,天下太平,民心的向背。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-4-1 12:40 AM 發表

咁係唔重視其他人的人命,
而且比起大陸人係九牛一毛。

大陸人係連自己條命都唔重視。
(當然,大陸人亦唔會重視人地的人命,
你上面話人做過的事,大陸人全部都做過,而且做得更絕,殺人更多。) ...
嗱!係你講咋!

民主就係叫人沖,自己……!

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2019-4-1 12:34 AM 發表

高人啊高人人地連食都無得食仲專心經濟
俄羅斯係金磚四國,
南斯拉夫除左兩個有牙齒痕的係度互咬,
其他已經好好,
點都好過唔解體,七國互咬。

引用:
原帖由 Wansy 於 2019-4-1 12:44 AM 發表

証據呢!?
定係你親身經曆?
有冇咩曆史証明死更多人?
係你對中國歷史以至現代史無知而已。

中國人秦代佔領嶺南,將反抗的古越族屠殺殆盡。
就算去到清朝,都將人口百萬的準噶爾族屠殺左70萬,

可能你講呢啲係古代史,咁就講現代,
中共一成立,就已經抵制聯合國安理會決議,
支持侵略者金日成,殺傷以萬計聯合國合執勤的部隊。

之後支持赤柬上台,間接害死二百萬柬蒲寨人,
更傷天害理的係中共仍當赤柬係「親密戰友」,

之後支持北越搞亂南越,係越南難民的遠因。

此外,佢重支持馬共、菲共、印尼共、緬共........去顛覆人國家,
(係大陸設立基地幫人訓練遊擊隊。)
其中印尼排華原因同中共扶持印尼共有關,
但中共拍下屎忽就話唔關佢事。

而菲共......到今日都重係赫赫有名的恐怖組織。

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2019-4-1 12:34 AM 發表

高人啊高人人地連食都無得食仲專心經濟
將國有資產「經濟」地賣出去,換來的金錢又被外國人用財技「經濟」地取走。
這就是西方的經濟!

成日以為有民主就有飯食
三十年,東歐依然咁窮

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-4-1 01:09 AM 發表

係你對中國歷史以至現代史無知而已。

中國人秦代佔領嶺南,將反抗的古越族屠殺殆盡。
就算去到清朝,都將人口百萬的準噶爾族屠殺左70萬,

可能你講呢啲係古代史,咁就講現代,
中共一成立,就已經抵制聯合國安理會決議,
支持侵略者金日成,殺傷以萬計聯合國合執勤的部隊。

之後支持赤柬上台,間接害死二百萬柬蒲寨人,
更傷天害理的係中共仍當赤柬係「親密戰友」,

之後支持北越搞亂南越,係越南難民的遠因。 ...

照你咁講,全世界每一個國家都殺人如麻喎!

引用:
原帖由 Wansy 於 2019-4-1 02:20 AM 發表

照你咁講,全世界每一個國家都殺人如麻喎!
不過大陸人殺得多啲,會選擇性失憶,
忘記左自己殺左幾多人,
此外,重會自己人殺自己人,反右?文革都係經典之作。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-4-1 02:29 AM 發表

不過大陸人殺得多啲,會選擇性失憶,
忘記左自己殺左幾多人,
此外,重會自己人殺自己人,反右?文革都係經典之作。

願來其他國家冇嘅!

引用:
原帖由 Wansy 於 2019-4-1 02:42 AM 發表

願來其他國家冇嘅!
如果講現代,尤其二戰後,就點都無大陸殺得咁多。

所以可以講大陸人係「寧舍」重視錢多於人命。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-4-1 02:48 AM 發表 

如果講現代,尤其二戰後,就點都無大陸殺得咁多。

所以可以講大陸人係「寧舍」重視錢多於人命。
咁二戰過後,侵略其他國家嘅次數呢?
例如伊拉克、中東果D地方冇死過人???
定係死得人小???

引用:
原帖由 Wansy 於 2019-4-1 03:16 AM 發表

咁二戰過後,侵略其他國家嘅次數呢?
例如伊拉克、中東果D地方冇死過人???
定係死得人小???
佢 而家係度同我拗緊

佢嗱中共出張回鄉咭去大陸嗱飯食。又撐美為向美國攞簽証 你明白佢係咩人

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28059728&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2019-4-1 12:39 AM 發表

咁撚好你5死去定居仲留係中共管治地方托柒呀自打嘴巴
用你哋嘅邏輯,每次美國大選好,整個國家要有一半人要移民!
你哋叫乜嘢邏輯?鄉土邏輯!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]