• 瀏覽: 3,682
  • 回覆: 34
不怕做不到,只怕想不到

基因只決定你來自什麽人,不決定你成爲什麽人
引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-30 12:49 AM 發表
大家都知道,共產黨勾結蘇聯發動侵華戰爭,將大陸從中華民國分裂出來,這都是在美帝默許下才能成事的。

今天,臺灣人已經喪失左重新統治大陸嘅意志,宜得中華民國盡快滅亡,但卻又得不到美帝允許,點解呢?

等我話俾大家知。

美帝最大嘅敵人其實係俄國人。

美帝亦知道所有統治大陸嘅政權都會滅亡,都要滅亡。

而美帝亦知道民衆冇選票嘅地方, 政權更替時一定會四分五裂,戰火連天,俄國人就會 ...
你個名叫 請你說真話,但點假都要講假說話?

咁只要保住流亡政權就得
唔洗保住台灣喎
更何況
1)既然所有統治大陸嘅政權都要滅亡,咁點解唔俾蘇聯滅亡?
2)如果中國倒下導至四分五裂,美國信蘇聯有本事統一中國?乜美國咁睇得起蘇聯呀?
到時各個國家都會派員去支持各地方軍伐,甚至圈地建國,蘇聯要一統呢個亂局,以蘇聯現有國力,太抬舉喇
3)中國四分五裂,比中華民國取代中共更有利於美國
所以樓主立論不成立

而且樓主個標題幾令人反感,美國當自己邊個?
洗乜得佢容許?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-30 02:13 AM 發表

你都講得幾好。

當然,共產黨倒臺時,俄國會馬上染指內蒙,日本會染指東北三省,印度會承認西藏獨立,土耳其會支持維吾爾建國。

四分五裂嘅大陸對美國冇好處,中華民國係美帝傀儡, 由中華民國恢復大陸統治等於由美帝控制整個大陸,知冇?

你問美帝係邊個?

美帝係邪惡國家,槍桿子裏出霸權嘅邪惡國家! ...
你咁讚我,我會怕醜架

我認為四分五裂於美帝較有利

如果俾台灣統治到整個中國版圖
只要經濟發展上嚟,國力一強就唔會聽話,需要無時無刻烤打
台灣終歸會反抗
到時只會變成第二個中共

但如果四分五裂,各小國互相制衡,甚至發生區域性戰爭
到時不單省心,而且可賣武器,又可搶奪天然資源
將資源豐富嘅土地讓軍伐或小國以賤價租借,用盡資源就走

和平期間,實有人反對,又示威又遊行,又要洗錢去買議員投票
戰爭期間,要消除異己或隱藏消息都較易,而且人民為生存疲於奔命,根本無心力去示威遊行

所以就算台灣被扶立,相信最起碼西藏、蒙古、甚至雲南都會分割出嚟

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-30 12:49 AM 發表
大家都知道,共產黨勾結蘇聯發動侵華戰爭,將大陸從中華民國分裂出來,這都是在美帝默許下才能成事的。

今天,臺灣人已經喪失左重新統治大陸嘅意志,宜得中華民國盡快滅亡,但卻又得不到美帝允許,點解呢?

等我話俾大家知。

而美帝亦知道民衆冇選票嘅地方, 政權更替時一定會四分五裂,戰火連天,俄國人就會 ...
你又黎狗噏,番去食藥啦!

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-30 01:41 AM 發表

討論區係討論嘅地方,

你覺得邊D內容假咪指正下囉,討論啊嘛!
講假說話比人GG,
日月比人咒,
邊有發達
回頭是岸...........

引用:

等我話俾大家知。

你主子原來係咁諗,你返去報告畀你主子聽,
中國內政美國唔好諗住成日插手,攪好自己先。

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2019-3-30 01:26 發表

你個名叫 請你說真話,但點假都要講假說話?
原因簡單,佢同佢老細....一個模樣!
大話精.....無恥....無賴,...

引用:

等我話俾大家知。

哦。噉中共政權幾時倒臺?50年後?100年後?定1000年後?根本你呢啲係飛機文,你話中共倒臺後有外星人來統治地球都得啦。

引用:

等我話俾大家知。

你真係天真,美國唔容許中華民國亡國,中華民國就唔使亡國?

你太睇得起美國嘍!

呢兩日,中國戰機出日本,軍機又過台海中線,講打,美國佬輸硬!

打已經唔夠打,唔敢打,仲想玩口水?

驚你美國有牙!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]