• 瀏覽: 2,570
  • 回覆: 32
+2
近年來,澳洲媒體屢次揭發中國資金影響澳洲政壇,被外界認為是澳洲政府快速推動《反外國干擾法》的原因。加上澳洲禁用中國電訊華為的5G網絡等不明朗因素,令中澳關係日益緊張。欲在澳洲申請永久居留權的中國人,亦受牽連。有當地移民中介指,澳洲當局近日將年度永久居留權配額減少3萬個,政府不急於審理簽證申請,審批時...

中國樣樣都咁先進, 澳洲有冇支付寶有冇微信支付 ,點解都要千辛萬苦走去澳洲做二等市民?返中國做老闆好過喺澳洲幫人打工啦 。

新聞來源連結:

https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20190328/59416819

耶穌說:「一粒麥子不落在地裏死了,仍舊是一粒;若是死了,就結出許多子粒來。」
咁都係新聞?
毒果妓者無嘢作?

今時今日仲有人信垃圾報作新聞,真係人蠢冇藥醫。

第一澳洲三萬移民配額係針對全世界唔係單俾中國人. 第二永居權唔係咁申請. 第三澳洲係可以用支付寶.   第四睇少D毒果啦. 

引用:
原帖由 kwanhung 於 2019-3-28 05:22 PM 發表
近年來,澳洲媒體屢次揭發中國資金影響澳洲政壇,被外界認為是澳洲政府快速推動《反外國干擾法》的原因。加上澳洲禁用中國電訊華為的5G網絡等不明朗因素,令中澳關係日益緊張。欲在澳洲申請永久居留權的中國人,亦受牽連。有當地移民中介指,澳洲當局近日將年度永久居留權配額減少3萬個,政府不急於審理簽證申請,審批時...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
希望唔好拖累HK…………

引用:
原帖由 fcukadm9 於 2019-3-28 05:38 PM 發表

希望唔好拖累HK…………
審批香港同審批內地應唔係同一條隊既. 就入藉個案來說見過香港最快等5個月但內地要等接近兩年.

誰說中國內無黃屍帶🎗️,誰說華女係愛國華僑?

無錢愛國,有錢愛外國

澳洲打擊漢奸

支付寶同微信支付,係澳洲都可以用到喎。未去過澳洲???

澳洲當局近日將年度永久居留權配額減少3萬個,係對全球移民澳洲嘅配額減少喎。

選舉快到啦,話要從 190000 CUT 到 160000,仲會加大新移民嘅限制,例如要住係邊、住幾年。

人哋移民申請,咪體現「人權自由」囉,唔係宜家又無呀。
引用:
原帖由 kwanhung 於 2019-3-28 05:22 PM 發表

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...

其實佢哋個世界真係好細,只係攞住一份報紙當知天下事。
引用:
原帖由 jsmleung02 於 2019-3-28 05:36 PM 發表
第一澳洲三萬移民配額係針對全世界唔係單俾中國人. 第二永居權唔係咁申請. 第三澳洲係可以用支付寶.   第四睇少D毒果啦.  

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-3-28 05:24 PM 發表
愛黨柒頭出句聲好喎!  
又話中共好威好勁 點解死都要去民主大國做西人?
因他們是人講人話
你是個🐷講廢話

//有當地移民中介指,澳洲當局近日將年度永久居留權配額減少3萬個,政府不急於審理簽證申請,審批時間增長,澳洲的移民工人面臨更大的剝削和驅逐風險。//

——有權有錢嘅,早早走人,冇權冇錢嘅就要用呢種高風險方法移民。唉,果然係中華移民共和國。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]