• 瀏覽: 4,971
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-28 08:00 PM 發表

無話邊一個,乜支持共產唔係應該身體力行咩?唔該公開份遺囑,承諾死後捐返尐財產出來俾人民!
無知就唔好出黎柒啦,中國開放改革其中一樣野就係私產權嘅建立,將產權中嘅擁有權,使用權同轉讓權分開,土地擁有權仍然係政府,人民係有使用權同轉讓權,所以土地可以轉讓出租使用。唔撚識野就好好讀書學習,咪撚學啲政棍做埋晒啲白痴野!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-30 11:59 AM 發表

好嘢,未入城就話大家共產,到入左城,共哂所有人產,就改為私有,不再共!

好橋!果然勁過英國佬!英國佬只得一間大英博物館!
你柒夠未?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-28 08:00 PM 發表

無話邊一個,乜支持共產唔係應該身體力行咩?唔該公開份遺囑,承諾死後捐返尐財產出來俾人民!
指明都唔怕喇,香港班泛民政黨倒轉行共產主義,不斷逼迫香港政府放棄英治年代既資本主義,喺每年制定財政預算案時,都逼迫香港政府加派大鑊飯福利,你話咩人係當今真正共產黨?  香港泛民黃巾賊囉!

泛民逼迫香港特區政府派共產福利,自己卻拒絕捐出私產去派福利,講一套做一套!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-28 12:01 AM 發表
如果覺得自己努力積聚財富,想自己享用多尐,其實已經不是過共產生活,不過,都仍可以講得過去,因為努力咁多,可能要多尐醫返五朥七傷。

但無承諾死後盡捐出來,居然留給子女,咁點叫共產?

定係你心底係反對共產主義,其實係支持資本主義?

即係口講一套,實施另一套! ...
在中國,那有東西不是習總的,他打貪只因為那些人是貪他的錢,習帝萬歳萬歲萬萬歲!

都話台灣省好。
菜菜子話自願。
全省民眾都企出黎自願做。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-28 10:32 PM 發表

香港人從無打開大門,迎接共產黨入城統治!香港人係俾英國佬遺棄,俾共產黨奪去!
盲反阻你唔到,但你真係癈得緊要,1997年7月1日,香港係打開大門,迎接中華人民共和國,香港管治權由英國移交中國,呢個係全世界見証,你唔好再做癈人講癈話,影衰香港人,唔滿意就離開香港,無人阻你,前提係你有本事先至有其他國家收你

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-30 04:50 AM 發表

共產黨唔再係共產黨,咁點解仲會有黨綱?
廢話 民主黨就係一啲都唔民主囉 咁點解又會有民主黨網呢 講啲嘢都完全唔用腦

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-31 08:42 PM 發表

民主黨有無靠呃農民上位,然後一齊搶人田地財產?
共產黨有冇咁咗你副身家去呀 唔好話你喺香港呀 香港都係中國地方 冇呀嘛 根本就廢話連篇

邊個有花園呀 唔好以為共產黨做嘢要你教先得㗎 由早到晚都發埋啲謬論

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]