• 瀏覽: 19,442
  • 回覆: 237
  • 追帖: 2
泛民以不信任大陸司法制度而反對條例,任何人不信任大陸,又不想受大陸司法管轄,應該不要進入大陸,不要同大陸境內任何機構公司有往來。

如果有人一方面來往大陸,又同大陸境內機構來往,證明佢地不介意在大陸司法制度下生活。自然地,泛民為呢種人而反對條例,已經不能成立。

另一類人真係不信任大陸,從來沒有踏足大陸,自然地,條例是否存在對佢地毫無影響。

去得大陸做生意或是生活,必然經常在大陸境內,人哋要拉你,隨時都得,根本無需要用逃犯條例。因為不訂立條例得益的人就係,從來不去大陸,但返大陸只想犯法的人,或者是,明知犯咗大陸法律,然後逃到香港逃避罪責的人

結論:泛民反對立法,旨在破壞法治,抹黑大陸,包庇罪犯。

泛民係擔心其他香港人被亂咁捉返去大陸,唔係為自己,樓主請收聲

引用:
原帖由 smart889 於 2019-3-27 08:12 AM 發表
泛民以不信任大陸司法制度而反對條例,任何人不信任大陸,又不想受大陸司法管轄,應該不要進入大陸,不要同大陸境內任何機構公司有往來。

如果有人一方面來往大陸,又同大陸境內機構來往,證明佢地不介意在大陸司法制度下生活。自然地,泛民為呢種人而反對條例,已經不能成立。

另一類人真係不信任大陸,從來沒有踏足大陸,自然地,條例是否存在對佢地毫無影響。

結論:泛民反對立法,旨在破壞法治,抹黑大陸,包庇罪犯。 ...
泛民係為左香港繁榮著想,而家最小有幾百人在香港人租住五星級酒店。
如果香港可以取消埋「引渡條約」,在香港的罪犯不能引渡到其他地方受審,成為罪犯天堂,香港人就發了!

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-27 08:22 發表
泛民係擔心其他香港人被亂咁捉返去大陸,唔係為自己,樓主請收聲
如果你唔信任大陸司法制度,就唔應該同大陸有任何來往。既然完全冇來往,又何須懼怕條例。做人唔可以咁無賴。泛民嘅行為,話俾全世界人聽,香港人就係要咁無賴

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-27 08:22 AM 發表
如果係你口中既“亂咁捉”,咁有無引渡條例,有咩分別?反正都係不依法行為

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-27 08:22 發表
香討係公開討論平台, 任何人都可以表達自己意見, 你個獨裁者有權要樓主收聲? 你係邊位呀?

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-27 08:22 AM 發表
泛民黃屍擔自己被引渡多啲!

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2019-3-27 18:27 發表

泛民黃屍擔自己被引渡多啲!
擔心唔可以再着草去鬼島

引用:
好彩你唔係當權者,大家睇到泛民支持者如果成為當權者之後會點樣了, 其他聲音發聲都沒有機會。

身有屎,當然反對,否則,光明磊落,怕乜!

你又試下掉轉,他們亦是反對, "別人眼中對的事,就是最錯的事" 這是犯民系的意念.

犯氓希望香港越亂越好,自然可以繼續混水摸魚!

引用:
原帖由 smart889 於 2019-3-27 08:12 AM 發表

結論:泛民反對立法,旨在破壞法治,抹黑大陸,包庇罪犯。 ...
今次我都反對
因為試過
有關系香港人就蝕底
唔好系泛民都反

引用:
原帖由 smart889 於 2019-3-27 06:09 PM 發表

如果你唔信任大陸司法制度,就唔應該同大陸有任何來往。既然完全冇來往,又何須懼怕條例。做人唔可以咁無賴。泛民嘅行為,話俾全世界人聽,香港人就係要咁無賴 ...
一樣還一樣晤好為反而反
試過你就知道

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]