• 瀏覽: 59,784
  • 回覆: 164
  • 追帖: 4
+2
其實以前出過麻疹的是否已經免疫了,點解政府廣告不一齊講述給市民知道。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-26 04:22 PM 發表

關你乜事?
係唔關我事丫,又點?

曰本

咁即係全球大流行啦

又會無啦啦麻疹爆發

麻疹同水豆喺小學年代已經出過!
無有怕!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 wingleung0406+ 於 2019-3-27 01:50 AM 發表
麻疹同水豆喺小學年代已經出過!
無有怕!🤣🤣🤣
係囉, 聽d老人家講, 以前d細路, 既出水痘, 又出麻, 似乎都係必然既事, 真係無乜大不了; 對比起以前疫苗同醫療技術都無咁發達既年代, 現今社會對麻疹既應對反而好似如臨大敵, 搞到人心惶惶慌失失咁, 著實令人摸不著頭腦...

記得以前話出水豆會傳染,又係出過一次唔會再感染,水豆同麻疹係咪同一樣野嚟?

係驚傳染了孕婦生 k 型 b, 本身麻疹唔係嚴重病

韓國比中國日本圍住都無事

引用:
原帖由 maskman2008 於 2019-3-26 08:14 PM 發表

你識定唔識?
是咩人打,你知嗎?
你自己睇

https://www.chp.gov.hk/files/pdf/learn_more_about_measles_vaccine_chi.pdf

引用:
原帖由 股場大淫仙 於 2019-3-26 10:23 PM 發表

係唔關我事丫,又點?
唔關你事又廢UP, 回正題啦
https://www.chp.gov.hk/files/pdf/learn_more_about_measles_vaccine_chi.pdf

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-3-26 10:56 AM 發表
本港今年至今已爆發20宗麻疹,超越去年全年感染人數,衛生防護中心亦形容今年情況不尋常。其實爆發麻疹疫情的不只香港,適逢復活節假期臨近,《明報》記者綜合出現麻疹疫情的國家及地區,大家外遊謹記注意。

本港今年至今已爆發20宗麻疹,超 ...
美國都有了.
紐約麻疹疫情擴散 市郊洛克蘭郡確診151宗個案

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]