• 瀏覽: 59,822
  • 回覆: 164
  • 追帖: 4
+2
引用:
原帖由 _JoN_ 於 2019-3-26 16:54 發表

外遊應注意國家:
本港衛生防護中心未有細列各地疫情,據台灣衛生福利部疾病管制署網頁,至本月7日,日本、泰國、菲律賓及中國等25個國家,均被列為「第一級:注意」級別,即外遊人士要遵守當地一般預防措施。其中日本除麻疹外,也被列入德國麻疹「第一級:注意」級別國家。 ...
即係台灣無講自己啦

麻疹只是高傳染性,對生命無危險,以前細細個都必出,只是身痕唔舒服。34歲以下因有打防疫針,所以驚D,報導話有個有打都中招。

真係有好多國家發生麻疹疫情啊... 外遊要小心了...

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-26 11:22 發表

舊來港人士大部份在學時期, 都接種過該疫苗了。
大陸人點解唔打大陸的疫苗?

引用:
原帖由 情人1986 於 2019-3-26 04:52 PM 發表
I don't care因為我有抗體
即是我們吾會受感染

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-3-26 10:56 AM 發表
本港今年至今已爆發20宗麻疹,超越去年全年感染人數,衛生防護中心亦形容今年情況不尋常。其實爆發麻疹疫情的不只香港,適逢復活節假期臨近,《明報》記者綜合出現麻疹疫情的國家及地區,大家外遊謹記注意。

本港今年至今已爆發20宗麻疹,超 ...
咁小咩唔係得番美國唔係咩
依家26/3應該加埋全歐洲了
澳洲,加拿大,挪威等遲的都加入
你老美自己打晶片啦!

基本上留港最安全

細個打咗針,係咪即係冇事

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-3-26 10:56 AM 發表
本港今年至今已爆發20宗麻疹,超越去年全年感染人數,衛生防護中心亦形容今年情況不尋常。其實爆發麻疹疫情的不只香港,適逢復活節假期臨近,《明報》記者綜合出現麻疹疫情的國家及地區,大家外遊謹記注意。

https://fs.mingpao.com/ins/20190325/s00001/0590e74cb5c32e74fe33cd33be43baa7.jpg

食大麻會醫好麻疹

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-26 11:04 AM 發表

很詳細
新來港人士要多加留意。
無知,大陸係強制打,唔打唔畀讀書。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-3-26 03:44 PM 發表
係台灣無...
台灣佬出既新聞,緊係無台灣啦,連美國都無,事實係美國都爆緊。

熱烈祝賀國家又是第一名,人民萬歲,黨萬萬歲,雜種萬歲萬歲萬萬歲

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-26 11:22 AM 發表

舊來港人士大部份在學時期, 都接種過該疫苗了。
你識定唔識?
是咩人打,你知嗎?

引用:

根本係每日150隻病壞入侵香港既結果!

引用:

麻疹有乜好驚,好多人細個都中過招,自己會好翻,只係全身有紅點難睇D

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]