• 瀏覽: 41,351
  • 回覆: 133
  • 追帖: 2
+2
新港人小心d啦

人多咪帶口罩囉,唔洗禁驚嘅。
引用:
原帖由 sana_1010 於 2019-3-26 03:26 PM 發表

冇得考慮啦而家
打哂去私家醫院都話冇貨冇得打....
屌我老母話我打左一針咋,下個月真係去旅行呀⋯⋯搞到我勁淆底

引用:
原帖由 st.Angel 於 2019-3-26 17:03 發表
就係lor...中左招仲好..一世免疫又唔使比鏘打針..

希望特區政府唔好睇少呢次麻疹大爆發。

醫院大堂定酒店大堂
咁多人打針

大家太過杞人憂天,部份人已經有自然抗體,部分人又自小已經打了抗體針,看看對岸政府宣傳加上免費針,都表現安心

引用:
原帖由 車站花色神童 於 2019-3-26 17:09 發表

醫院大堂定酒店大堂
咁多人打針
似養和.

引用:
原帖由 sam0207sam 於 2019-3-26 17:19 發表
大家太過杞人憂天,部份人已經有自然抗體,部分人又自小已經打了抗體針,看看對岸政府宣傳加上免費針,都表現安心
我估7成人有自然抗體...無個d都打左針了...都唔知d人驚咩

麻疹風暴, 有關疫苗應該好搶手了...

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-3-26 03:32 PM 發表

唔使咁驚下...我細個出過好似感冒咁幾日就好返啦...
我老母日日叫我去打,我d家姐又係,勁係度製造恐慌

引用:
原帖由 st.Angel 於 2019-3-26 05:03 PM 發表
個社會搞到我好恐慌⋯⋯
跟住我同事70後說下星期飛,佢話佢自己都唔知有冇打,佢又勁驚

都唔明有咩咁值得恐慌?麻疹又唔會死人,出過又終身免疫。中招咪放幾日假,以前直頭有人開水頭party添!

引用:
原帖由 40342 於 2019-3-26 11:49 AM 發表

不要說笑話好嗎?

麻疹對中國來說根本不當是大病,早年在香港華人社群中亦不是什麼一回事,因為中藥治理十分有效。
咁中國人落來香港打來做乜? 快d post 你個中藥藥方俾我國人民啦

睇多d資料應該唔會恐慌
引用:
原帖由 sana_1010 於 2019-3-26 07:01 PM 發表

個社會搞到我好恐慌⋯⋯
跟住我同事70後說下星期飛,佢話佢自己都唔知有冇打,佢又勁驚

乜春都恐慌…做小朋友時都已打左麻疹疫苗,樓主同記者係邊度來嘅?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]