• 瀏覽: 20,524
  • 回覆: 276
  • 追帖: 2
+20
佢正式車牌在香港考的嗎?點解香港運輸處會簽發國際牌比佢?

香港市民識英文又如何?一樣在新西蘭,澳洲駕車出意外撞死人,撞死自己親人

引用:
原帖由 Vder 於 2019-3-26 09:21 AM 發表
平心而論,路牌設計者應該係以圖像為主,方便唔同人睇。又有幾多香港人睇得明呢個路牌?
不明白。

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-3-26 08:46 AM 發表

俾大陸人影衰晒
所以..香港人喺澳州揸車唔會撞死人😬⋯⋯除左幾年前果位香港人黃佩珊喺澳洲越雙白線撞死人之外⋯⋯無,係一定無撞死人,我肯定

引用:
原帖由 onnam 於 2019-3-26 09:25 AM 發表
佢正式車牌在香港考的嗎?點解香港運輸處會簽發國際牌比佢?
應該係新移民,姓名用拼音,出到香港IDP必需要香港身分證
但去澳洲應該唔洗申請IDP,若超過半年還在當地駕駛就要攞當地駕照

引用:
原帖由 refugee 於 2019-3-26 08:56 AM 發表

睇黎當局都知做左錯左,鬼崇地加返中文提示
不是澳洲政府做錯野,是不想中國人在澳洲揸車不懂英文再發生意外

引用:
原帖由 Abouttime 於 2019-3-26 09:15 AM 發表

條友根本超速,果條係 Great Ocean Road,入鎮仔係最多60或50,條友景死人。
害死人。

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-3-26 08:56 AM 發表
係咪攞到香港身分證?運吉署點會批IDP比佢?定還是臨時香港身分證都批?
你指臨時係唔係未夠七年的非永久證?基本上佢有香港身分證號碼(不論係非永久與否),就可以申請國際牌

低L死

這件事祗會令澳洲人更加討厭強國人

唯一解決方法就係叫特朗抱射哂D核彈!永久滅絕呢個共賊國!

2017年,舊聞當新聞去反中!不如你話清朝啲中國人唔識英文呢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]