• 瀏覽: 11,448
  • 回覆: 134
+2
係九二共識之下,一個中國,各自表述,即係台國國民黨都係中國之內,表面睇就唔算,但我們身處內陸,憲法又表明中國受共產黨領導,叛黨即是叛國,又係叛國行為,真係難明

只有中國國民黨,沒有台灣國民黨

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-3-26 08:40 AM 發表
係九二共識之下,一個中國,各自表述,即係台國國民黨都係中國之內,表面睇就唔算,但我們身處內陸,憲法又表明中國受共產黨領導,叛黨即是叛國,又係叛國行為,真係難明 ...
中華蘇維埃係叛國,台灣係收復中原。

引用:
原帖由 starr 於 2019-3-26 09:56 AM 發表
只有中國國民黨,沒有台灣國民黨
點叫都一樣,無謂捉字失

我諗樓主去問大陸,台灣,香港,什至美國官員都未必識答

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-26 10:01 AM 發表
我諗樓主去問大陸,台灣,香港,什至美國官員都未必識答
完全唔難喎
大家各自宣稱代表中國
背叛自己一方即係叛國

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-26 09:59 AM 發表
點叫都一樣,無謂捉字失
我只係講事實

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-3-26 08:40 AM 發表
係九二共識之下,一個中國,各自表述,即係台國國民黨都係中國之內,表面睇就唔算,但我們身處內陸,憲法又表明中國受共產黨領導,叛黨即是叛國,又係叛國行為,真係難明 ...
台灣國民黨現在是反攻大陸? 定係反攻台灣綠營?

引用:
發動內戰,人神共憤!

引用:
原帖由 starr 於 2019-3-26 10:11 AM 發表

我只係講事實
事實上台灣有自己軍隊,自己護照,你意思係台灣事實上已經係一個國家?????

引用:
原帖由 ddboy 於 2019-3-26 10:48 AM 發表

發動內戰,人神共憤!
美國可能會好開心架

引用:
在一國兩制下是沒有問題
在九二共識下問題都不大
兩個都是在一個國家下是容許兩個制度

引用:
大陸《中華人民共和國刑法》第一百零五條第一款有條: 顛覆國家政權、推翻社會主義制度的行為,可以入到罪了.

點支持?

靠把口?

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-26 10:57 AM 發表
事實上台灣有自己軍隊,自己護照,你意思係台灣事實上已經係一個國家?????
現在係中國框架之下既一國兩制

遲d係中華人民共和國框架之下既一國兩制

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]