• 瀏覽: 18,356
  • 回覆: 142
+3
引用:
原帖由 tinnit 於 2019-3-26 00:17 發表
意外嘅嘢無人想發生 相信行山情侶亦不想發展至此, 無謂太多責難了!
最主要嘅問題係都寫住( 此路不通), 明知有危險嘅地方就偏要去。 如果係一個消防員害死一個警察,你內心會唔會真係講呢番說話? 在我角度而言, 呢個警察好失敗, 佢根本冇判斷能力,唔可以保護自己,重旨意佢保護市民? 真心希望呢個警察考慮下佢自己適唔適合呢個崗位

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-3-26 07:50 AM 發表

個班消防員做少D兼職就唔會手軟腳軟!
你去救囉!>>

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-3-26 12:17 AM 發表
意外嘅嘢無人想發生 相信行山情侶亦不想發展至此, 無謂太多責難了!
師兄,我嘅睇法同你一樣,不過我見到咁多花生友出嚟咁樣抽你水,我只感到香港已經無得救!他們的思維會害佢地一世!

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-3-26 12:17 AM 發表
最弊行山者是當差,明知當日天氣情況仲去行而害了人一條命。

引用:
原帖由 老納 於 2019-3-26 07:58 AM 發表

師兄,我嘅睇法同你一樣,不過我見到咁多花生友出嚟咁樣抽你水,我只感到香港已經無得救!他們的思維會害佢地一世!
呢個意外可以避免㗎

應該要立例 以後凡系大風大浪去行山 游水 應該唔救自生自滅 ..

引用:
原帖由 kkk168 於 2019-3-26 08:01 AM 發表

最弊行山者是當差,明知當日天氣情況仲去行而害了人一條命。
其實天文台啲預測已經好準,亦成日呼籲叫人注意戶外活動嘅安全,落雨唔好去行山,啲人係都唔聽成日落雨都仲係見到啲人成套火雲戰衣著晒上身行上山,打風就去睇浪,真係害人不淺

引用:
死咗果個係你屋企人
就好難有理智la

引用:
如果死家係你家人,咁就最好。

引用:
原帖由 床上硬硬的神童 於 2019-3-26 12:41 AM 發表

咁咪最多告民事索償囉!唔通鼓吹人地以暴易暴,一命賠一命咩?
希望你家人陪葬會比較熱鬧。

理解死者家屬感受

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-3-26 08:01 AM 發表

呢個意外可以避免㗎
發生咗嘅事,可以點避免?記住這個世界沒有「如果」的!

死者家屬係刁民

休班警正一仆街仔!

消防員去救人果陣都唔知會死嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]