• 瀏覽: 32,243
  • 回覆: 466
  • 追帖: 3
+7
《蘋果日報》報道,民主黨李永達在其回憶錄中引述權威人士稱,現時每日150名單程證中,有30至40名屬「有特別任務的共產黨員」,回歸至今已滲透最少21萬地下黨員。有關說法馬上遭到前特首、全國政協副主席梁振英駁斥。梁振英隨即發文反駁有關言論,稱「識嘅笑死,唔識嘅俾佢嚇死?」梁引述數據,在每日150名單程證限額中,過去十年平均每天實際使用配額只有122人,反問若要滲透的話,為何會有20%的配額沒有使用?梁振英又批駁,過去十年持單程證來港的25至64歲男士平均每日只有約20人,即使全部都是「有特別任務的共產黨員」,也未湊足李永達口中的40人。

CY夠硬漢,對犯民歪理大踢場,好波

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/政情/310302/梁振英評-每日40共產黨員滲港-說法-識嘅笑死-唔識嘅俾佢嚇死

原來689知道內幕。

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2019-3-25 11:41 PM 發表
原來689知道內幕。
普通常識黎姐

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-3-25 11:35 PM 發表
《蘋果日報》報道,民主黨李永達在其回憶錄中引述權威人士稱,現時每日150名單程證中,有30至40名屬「有特別任務的共產黨員」,回歸至今已滲透最少21萬地下黨員。有關說法馬上遭到前特首、全國政協副主席梁振英駁斥。梁振英隨即發文反駁有關言論,稱「識嘅笑死,唔識嘅俾佢嚇死?」梁引述數據,在每日150名單程證限額中,過去十年平均每天實際使用配額只有122人,反問若要滲透的話,為何會有20%的配額沒有使用? ...
我都唔信有30-40人咁多,
不過,見屍歪娘講每日只有20個25-64歲的男人來港,
我又覺得有啲好笑,
幾時規定左中共唔可派「女黨員」來港?

"每日40黨員滲港"  只係笑死人的癈嗡;
如講美黑金指揮港獨犯民亂港 我就深信無疑...

共產黨若真想派人來港,根本話來就來,完全無須佔用名額。

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-3-26 12:35 AM 發表
"每日40黨員滲港"  只係笑死人的癈嗡;
如講美黑金指揮港獨犯民亂港 我就深信無疑...
40個廢up到極!
因為150個,個個都是!!

你有你講。大把妄想仇中痴信。。李永達口中既權威人士有冇囘香証????

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-3-26 01:21 AM 發表

40個廢up到極!
因為150個,個個都是!!
係,讀幼稚園都已經係黨員

優才計劃

幾多人就好難講,但已統戰又的確係⋯⋯
電視台,傳媒,法律,教育⋯⋯瓣瓣都有黨既人⋯⋯

無線,匯豐⋯⋯好多本地經典,都統戰哂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]