• 瀏覽: 11,963
  • 回覆: 97
+3
意大利《羅馬日報》(Il Foglio)周六報道,該報負責亞洲欄目的記者龐皮利(Giulia Pompili),在習近平訪問羅馬期間,遭中國使館負責媒體公關的官員楊涵(Yang Han)威脅,多次要求必須停止說中國不好。...

中國外交部官員係唔認識世界,定以為中國就等於呢個世界呢!
對付蘋果日報,佢哋會 叫商界唔好響蘋果落廣告,咁對付意大利傳媒 ,你都可以用呢招,唔使出到外交部女士把口。🤣
新聞來源連結:

https://hk.news.appledaily.com/c ... e/20190325/59408077

耶穌說:「一粒麥子不落在地裏死了,仍舊是一粒;若是死了,就結出許多子粒來。」
熟悉既標題,一睇就知係毒果

引用:
原帖由 kwanhung 於 2019-3-25 05:38 PM 發表
意大利《羅馬日報》(Il Foglio)周六報道,該報負責亞洲欄目的記者龐皮利(Giulia Pompili),在習近平訪問羅馬期間,遭中國使館負責媒體公關的官員楊涵(Yang Han)威脅,多次要求必須停止說中國不好。...

中國外 ...
所以咪變左過街老鼠囉,不過對住美帝同蘇爺,仲乖過狗仔呀。

做開廣告既,鬼識乜野係傳媒咩

咁都叫威脅

叫妓者停嘅係外交人員,又唔係賊,威脅啲乜野又唔講,好膠下羅?!

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-25 07:28 PM 發表
大陸依家做既野,已經唔係胡溫時代中國,死左條心,抗衝大陸
由你帶頭?!

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-25 07:30 PM 發表

講野合理既,自然有人去響應,一致向外,洗鬼帶領
總要有人走在最前,現實世界就係甘

引用:
原帖由 kwanhung 於 2019-3-25 05:38 PM 發表

中國外 ...
記者diu得好………………

支國官員以為自己大支嘢

唔係學毒果老闆講”我實會搵人搞X你”,邊算威脅

意大利比人“威脅”,又唔係北京,都加入一帶一路...反中白痴又要玻璃心製造話題了

只知毒果須然操控妓脅,原來佢重以為佢就係世界嘅代表……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]