• 瀏覽: 22,339
  • 回覆: 202
+5
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-3-25 11:07 AM 發表
香港仔有人上吊亡。上午6時21分,警方接獲途人報案,表示一名男子於香港仔華富邨華康樓附近一個公園以尼龍繩上吊。消防到場解下男子,當場證實死亡,警方現場檢獲遺書。

https://fs.mingpao.com/ins/20190325/s00001/f911101507b1d897068c1601317d94e7.jpg

每日都有人,自尋短見,社會已爆,但赤共政府詐睇唔見,依舊劃餅充腸,日 ...
咁幾時到你呀

唔知樓上幾位,抽死人水,有冇想過自己有報應個俾人抽水會點呢?

RIP

樓主又嚟抽死人政治水???

涼薄到咁???

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-25 11:10 AM 發表
又嚟抽死人政治水???
涼薄到咁???
https://csrp.hku.hk/wp-content/uploads/2015/09/2015-WSPD-PPT-CN-2.pdf

上面條LINK 顯示 1997至2014年既自殺率,2003年最高,跟住趨勢下降..

下面條LINK講出2018年自殺率係4年最低,即係比2014更低,
報紙只係報導個別慘劇,從不分析,實際係數字顯示出,社會整體更好,大部份人珍惜生命..
個別智將佢地生活圈子問題,以井蛙角度看香港,先有樓主既意見...

http://www.orangenews.hk/news/system/2018/07/28/010095422.shtml

2018-07-28 13:03. 【橙訊】香港撒瑪利亞防止自殺會根據死因裁判法庭報告統計,指去年共有916宗自殺死亡個案,相當於每10萬人有約12人自殺自殺率是4年來新低,但19歲或以下人士自殺率則上升50%,香港撒瑪利亞防止自殺會形容這個趨勢值得關注。2018年7月28日

引用:
原帖由 屢禁不改 於 25-3-2019 11:07 AM 發表
香港仔有人上吊亡。上午6時21分,警方接獲途人報案,表示一名男子於香港仔華富邨華康樓附近一個公園以尼龍繩上吊。消防到場解下男子,當場證實死亡,警方現場檢獲遺書。

每日都有人,自尋短見,社會已爆,但赤共政府詐睇唔見,依舊劃餅充腸,日 ...
真係太年青了!可惜!

成日話生不如死個班唔去自殺
一時睇唔開個 D 就去自殺
該死個班唔死該死個班就一失足成千古恨

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-25 11:10 AM 發表
又嚟抽死人政治水???

涼薄到咁???

佔中畜不嬲無個好人

香港又少咗一個人,好!

引用:
原帖由 kkyan_hk 於 2019-3-25 11:39 AM 發表
樓主正冚家鏟又抽政治死人水,祝樓主早點西去,,,,
講得好

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-3-25 11:07 AM 發表

寫人死左冇問題,係事實。你係最後加嗰幾句就真係仆街到冇朋友。做甘多陰質野報應好快黎。等天收啦你。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]