• 瀏覽: 4,565
  • 回覆: 31
政府已單方面法展明日大嶼,係超高造價,貴族樓,香港樓價高是因為土地限量發售,吊高來賣,加上地產霸權要一定賺錢賺倒盡,所有費用都轉嫁到市民身上,所以再推出土地不會大量,亦不會平價,明日大嶼太長遠,樓價冇改善空間,平穩上升,賣比普通話人可以,但已推高全港樓價,三高:樓價高,物價高,人工高,一個人冇負擔揾皮幾嘢都叫窮?

期待十成。

遇到香港的普通話人,朕非常暖心,國家強大,十分支持。

政府有決心抬高樓價,對外對內都賺大錢,只係班租租冇物業,白白送錢給官商地產,政府又唔洗津貼,重賺埋租租一份,歡迎國內人來港投資,十成都可以,明日大嶼係賺人仔,唔係港銀呀,貴價樓,唔係比一般港人

何止此數, 大部份人都是移民

黃色囝囝移民去台灣省
一樣要學講普通話

現在一部分洋人講普通話。

引用:
原帖由 kk2964 於 2019-3-29 06:18 PM 發表
政府有決心抬高樓價,對外對內都賺大錢,只係班租租冇物業,白白送錢給官商地產,政府又唔洗津貼,重賺埋租租一份,歡迎國內人來港投資,十成都可以,明日大嶼係賺人仔,唔係港銀呀,貴價樓,唔係比一般港人住! ...
昔日港英時代推行高樓價。加上美國在2008年三次量化放水和減息

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-3-25 09:22 AM 發表
70萬新移民
咁又點?

會唔會係一地兩檢翻版,人工島最好實行埋大陸法律添,方便大陸人

引用:
原帖由 胡姬卵 於 2019-3-28 08:17 PM 發表
遇到香港的普通話人,朕非常暖心,國家強大,十分支持。
講普通話嘅人經常周街疴尿吐痰丟垃圾,咁都支持佢哋咁做

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-3-30 06:28 PM 發表
黃色囝囝移民去台灣省
一樣要學講普通話
台灣講閩南語架

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2019-3-31 05:45 AM 發表

咁又點?
送佢哋去大灣區囉

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-3-25 09:22 AM 發表
70萬新移民
絕對係為新移民設計,年期數也差不多!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]