• 瀏覽: 12,409
  • 回覆: 111
+15
引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-3-25 05:55 AM 發表

但在這個技術上我反而更期待那些傳統的電腦公司將來所推出的摺疊形電腦😎😎😎😎😎
雷蛇,唔係有3個屏筆記???
褶機真無必要太易壞啦下。。

咁撚大劑?fold設計嘅問題定物料問題

引用:
原帖由 無淚港人 於 2019-3-25 08:46 AM 發表

尊重科技人員, 在家中做鍵盤戰士一定成功
三星既產品設計完全唔尊重屈曲屏幕既科技人員,
竟然設計出咁既產品推出...
仲話研究左咁多年.

反而被指責既對手,如果真係中後期抄佢,時間咁短個產品都成熟個佢,設計合理得多...

有時候廢柴公司研究未成熟就走去申請專利,
但又冇能力去完成附合駛用的成品.
反而大大的阻礙世界既創新發展..

引用:
原帖由 chenflie 於 2019-3-25 08:22 AM 發表

1000億 6年時間,搞左舊磚頭摺痕出來,只能證明三叔老了,開始傻啫。

一般老人家都係咁啦。整咩都提想當年架啦。咩都話佢整先。
最勁個句就係:"想當年,我出來咩咩咩個陣,佢都未出世" ...
係咪1000億韓國圜嘛..
即係大約7億港元..

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-25 04:46 AM 發表
人地都講明摺合超過20萬次
20萬次內唔會爛,但20次內已見痕

公道d講,同樣情況,相信華為Mate x 都會發生,雖然唔會開賣前已經出現,所以華為只限量賣20萬部,衰極都係陪20萬部既錢,唔似3縮今次咁,有人買,好快出事,唔知換唔換比人,
換左又好快出事,冇人買,又係變電子垃圾,果朵又再臭,錢就蝕到入骨。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-25 04:46 AM 發表
人地都講明摺合超過20萬次
摺合超過20萬次,保證唔會斷開兩截

唔會考慮用

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-3-25 05:06 AM 發表

所以我覺得對於我們普通人這些新技術只是會留番給那些很捨得洗錢的人,而我們只會等待他技術成熟後再推出第二或第三代後我們才會考慮的🤔🤔🤔🤔🤔 ...
就好似iphone出到第3代先開始敢買智能機

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-25 07:34 AM 發表

首先華為部mate x,無資格叫摺機,佢只係屏幕屈曲。而三星果個先叫做摺,對於摺屏技術,三星已經研究左好多年,投資左超過1000億研發,對佢d屏有信心,問題唔大!

相反華為呢部外屈機,跌一跌就花,放落袋亦都會花,首先想問 花左爛左華為賠唔賠? 另外華為綠屏出現之後,證明華為產品沒有做好品質檢控,已對華為產品,失去信心,無資格同人講耐用!

華為呢部機,發就發布左,但幾時先賣,無交代!9掟部 ...
你咪繼續係到9吹囉,我同你講工程同結構呀!識唔識呀?小學有冇教呀?小學雞!
我絕對相信三叔果部係摺機,係收皮 ga 摺,好快就摺得,睇吓到時有幾多人去買囉,吹有咩用,等市場去決定囉!

話時話三叔嗰位fans有冇單懷疑韓國Toptec賣三叔3D 技術俾大陸既案件最新情況?Toptec之前極力否認而且單案好似不了了之石沉大海。唔通根本無偷技術而係三叔出口術?

老實講華為又真的好好多,無得拗

三星磚頭Pic 2

附件

3912606.jpg(854.6 KB)

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-25 07:34 AM 發表

首先華為部mate x,無資格叫摺機,佢只係屏幕屈曲。而三星果個先叫做摺,對於摺屏技術,三星已經研究左好多年,投資左超過1000億研發,對佢d屏有信心,問題唔大!

相反華為呢部外屈機,跌一跌就花,放落袋亦都會花,首先想問 花左爛左華為賠唔賠? 另外華為綠屏出現之後,證明華為產品沒有做好品質檢控,已對華為產品,失去信心,無資格同人講耐用!

華為呢部機,發就發布左,但幾時先賣,無交代!9掟部 ...
三星炸彈你又咁有信心?

一早講左摺機唔興得耐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]