• 瀏覽: 31,743
  • 回覆: 537
  • 追帖: 3
+7
引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-3-24 11:07 AM 發表
完全冇道理可言
用腦 , 這些公司從未被禁
只是這批企業不肯接受在中國用"美國標準"謍業
咪不可以在中國做生意囉

"美國標準" 就是數據資料設在自己地方

你睇下其他公司用其他國家伺服器去服務美國人, 或數據不肯交美國政府
可唔可以去美國做生意?

咁點解蘋果微軟又可以去中國? 解釋下呀

附件

DAERXN9.png(894.04 KB)

f5tdxa0uppb01.png(94.13 KB)

your.jpg(63.5 KB)

是沒禁的, 請呃小D人啦!

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 11:11 AM 發表

用腦 , 這些公司從未被禁
只是這批企業不肯接受在中國用"美國標準"謍業
咪不可以在中國做生意囉

"美國標準" 就是數據資料設在自己地方

你睇下其他公司用其他國家伺服器去服務美國人, 或數據不肯交美國政府
可唔可以去美國做生意?

咁點解蘋果微軟又可以去中國? 解釋下呀
...
你呢個回覆一巴打死左隻冬樹喇

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-3-24 11:07 AM 發表
完全冇道理可言
美國可以唔用華為, 但唔可以出口術叫其他國家都唔用! 每人都可以有自己的選擇

其實肯畀錢就可以用。有官方VPN包夠快唔斷線。

佢驚其他國家造謠生事,所以一定要用國家標準,中國成十幾億人,一反政府解放軍都頂唔到!到時美佬又係度扮好人搞民主,一搞民主一定有班人靠美佬,美佬就可以用依班棋去左右中國施政.

引用:
原帖由 Woo~ 於 2019-3-24 11:21 AM 發表

你呢個回覆一巴打死左隻冬樹喇
用豬腦思考既人當然分析唔到

因為數據在美國, 美國常常可以用此為借口搜集外國人士資料
隨意抓捕一些和美國無關的其他國家的人士
然後以數據在美國為由行使美國司法管轄
其實這些人只是在外國行事損害美國政治利益
如果伺服或銀行系統不經美國,
美國一搜不到資料, 胡亂抓人也沒證據放上法庭

引用:
原帖由 holo3 於 2019-3-24 11:36 AM 發表
佢驚其他國家造謠生事,所以一定要用國家標準,中國成十幾億人,一反政府解放軍都頂唔到!到時美佬又係度扮好人搞民主,一搞民主一定有班人靠美佬,美佬就可以用依班棋去左右中國施政. ...
中國政府一定唔想咁樣,想上下一心去對抗美國霸權

引用:
原帖由 holo3 於 2019-3-24 11:36 AM 發表
佢驚其他國家造謠生事,所以一定要用國家標準,中國成十幾億人,一反政府解放軍都頂唔到!到時美佬又係度扮好人搞民主,一搞民主一定有班人靠美佬,美佬就可以用依班棋去左右中國施政. ...
無錯
中國一亂 各地軍閥混戰  內憂外患
最終受苦既都係老百姓
中國垮台 受苦 都係我地後代

提示: 違規內容已被屏蔽
面書,谷歌不願按中國法律經營所以限制進入中國,華為表示一切按美國法律經營,任由美國政府監察,為何不能進入美國?

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-24 11:55 AM 發表

facebook和google不受監管,是細作軟件,被禁好正常。
我亦唔覺得大陸會畀美國監管華為硬件的操作。

因為八國聯軍曾經踩入北京城耀武揚威,中國軍隊從冇去過華盛頓,受害人對加害者有戒心好正常 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]