• 瀏覽: 31,789
  • 回覆: 537
  • 追帖: 3
+7
引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 11:11 AM 發表

用腦 , 這些公司從未被禁
只是這批企業不肯接受在中國用"美國標準"謍業
咪不可以在中國做生意囉

"美國標準" 就是數據資料設在自己地方

你睇下其他公司用其他國家伺服器去服務美國人, 或數據不肯交美國政府
可唔可以去美國做生意?

咁點解蘋果微軟又可以去中國? 解釋下呀
...
有 Point

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-3-24 12:29 PM 發表

但華為咁耐都交唔到後門資料俾美國政府,如果有,就一早交俾美國政府,自然就不會BAN華為產品。
同大陸人交易,就知道佢地好誠實君真,食野叫個餐,寫明/講明有的東西,就一定有,同樣,唔包的,就一定無。 ...
你兩個post 我一齊答。

同大陸人做生意的應該知,同大陸人做生意係趁你信任佢,就會過你一棟。
美國都係驚呢一樣野。

而且如果硬件配合,監測儀器可以好細,甚至唔駛干擾到硬件運作都可以探測到。

所以咪俾人打囉

香港也差不多,禁止世界盃和奧運會的實時新聞,可有些香港人卻嘲笑內地禁止facebook!

香港民眾就想看世界盃和奧運會的實時新聞,就得多給錢;內地民眾要想用facebook,也得多給錢!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-24 12:58 PM 發表

你兩個post 我一齊答。

同大陸人做生意的應該知,同大陸人做生意係趁你信任佢,就會過你一棟。
美國都係驚呢一樣野。

而且如果硬件配合,監測儀器可以好細,甚至唔駛干擾到硬件運作都可以探測到。 ...
同意!
我試過同美國人DEAL,第一單就已經過一棟!
何需監測儀器?一對一傳曬出去,不就省時方便?

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-3-24 11:07 AM 發表
完全冇道理可言
呢啲叫做中國邏輯!
西方國家而家先知道俾中共搵咗咁多年笨!

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-24 12:01 PM 發表

但你又比錢美國傳媒假新聞真廣告
我邊有比錢? 語無倫次!

你講得太有道理。

不能接受中國標準不能在中國營業,華為不接受歐美標準,咪唔可以在歐美經營。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-3-24 01:13 PM 發表

同意!
我試過同美國人DEAL,第一單就已經過一棟!
何需監測儀器?一對一傳曬出去,不就省時方便?
所以同美國做生意,佢一開始唔過你一棟,
之後就可以放心。

但同大陸做生意,永遠唔可以信任佢,永遠要防佢,好累!

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-3-24 12:31 PM 發表

你咁講有矛盾,無資料,無證據就唔拉就唔叫胡亂拉人啦!
大佬 , 拉去古巴監獄有講過証據??

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 01:35 PM 發表

大佬 , 拉去古巴監獄有講過証據??

無證據,咪放人囉。十四年後!
當然有「關」更長的未放!

引用:
原帖由 tkkay623 於 2019-3-24 12:23 PM 發表

嗱,要公平啲 樓主絕對唔係想呃人㗎!佢只係柒,柒到唔分唔清現實,佢係病人唔係壞人來㗎
我都覺得係!

引用:
原帖由 mazingerv1 於 2019-3-24 11:23 AM 發表

美國可以唔用華為, 但唔可以出口術叫其他國家都唔用! 每人都可以有自己的選擇
唔係出口術,係恐嚇呢

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-3-24 11:07 AM 發表
完全冇道理可言
中國版Facebook 可以用啊!而且翻牆都好易。。。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-24 01:22 PM 發表

所以同美國做生意,佢一開始唔過你一棟,
之後就可以放心。

但同大陸做生意,永遠唔可以信任佢,永遠要防佢,好累!
咁要睇美國有沒有錢

無錢就搜下籠底有沒有野搶錢, 有就執到寶咁拿出法庭罰下
再唔順氣就入境之後扣查下你問下(即是中國做完之後突然有幾大國家發聲明反對那種呢, 但美國做又唔敢出聲播)

再無野做就放幾盤"殺得年桔"去外國徵下保護費
又或者要"盟友"捐軍費

如果你都幾放心既, 都OK

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]