• 瀏覽: 31,698
  • 回覆: 537
  • 追帖: 3
+7
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-25 08:46 PM 發表

大陸點會唱衰蘋果?蘋果每一粒硬件都係大陸組裝。

但大陸就真係禁左google 、Facebook .......
禁面書乜問題,反而點解中國要所有美國產品都俾輸入中國。

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 11:11 AM 發表

用腦 , 這些公司從未被禁
只是這批企業不肯接受在中國用"美國標準"謍業
咪不可以在中國做生意囉

"美國標準" 就是數據資料設在自己地方

你睇下其他公司用其他國家伺服器去服務美國人, 或數據不肯交美國政府
可唔可以去美國做生意?

咁點解蘋果微軟又可以去中國? 解釋下呀
...
同理,你華為不用「美國標準」味不可在西人國家做生意囉,好公平

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-3-25 08:49 PM 發表

禁面書乜問題,反而點解中國要所有美國產品都俾輸入中國。
咁同樣地,人地都應該可以唔畀大陸個別產品輸入。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-25 08:53 PM 發表

咁同樣地,人地都應該可以唔畀大陸個別產品輸入。
唔輸入其實冇問題架。
問題在於仲要到處唱衰此產品。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-3-25 08:58 PM 發表

唔輸入其實冇問題架。
問題在於仲要到處唱衰此產品。
呵呵呵呵!中共封殺報紙果陣唔係都唱衰人咩?

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-25 08:49 PM 發表

同理,你華為不用「美國標準」味不可在西人國家做生意囉,好公平
哈? 華為不入美國 , 但入其他國家關美國什麼事?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-25 09:17 PM 發表

呵呵呵呵!中共封殺報紙果陣唔係都唱衰人咩?
中共封殺過什麼報紙,毒果仲賣梗播。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-3-26 12:11 AM 發表

中共封殺過什麼報紙,毒果仲賣梗播。
可以係大陸賣嗎?
重要唔畀人係蘋果登廣告.....

你用得國家安全做理由,唔可以阻止人用,
結果就係最後就係大家都用。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-26 12:14 AM 發表

可以係大陸賣嗎?
重要唔畀人係蘋果登廣告.....

你用得國家安全做理由,唔可以阻止人用,
結果就係最後就係大家都用。
都係果句,
為什麼中國一定要俾全世界所有產品都輸入中國,唔俾就有問題。

(毒果的跨張失實報導,禁入亦是正常)

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-25 08:49 PM 發表

其實【美國標準】係乜呢,
是要有只有美國才能監控到的軟件嗎?

其實大家都做緊同一樣野

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-3-26 12:18 AM 發表

都係果句,
為什麼中國一定要俾全世界所有產品都輸入中國,唔俾就有問題。

(毒果的跨張失實報導,禁入亦是正常)
同樣地,人地都可以講出大陸產品的潛在危險。

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 11:11 AM 發表

用腦 , 這些公司從未被禁
只是這批企業不肯接受在中國用"美國標準"謍業
咪不可以在中國做生意囉

"美國標準" 就是數據資料設在自己地方

你睇下其他公司用其他國家伺服器去服務美國人, 或數據不肯交美國政府
可唔可以去美國做生意?

咁點解蘋果微軟又可以去中國? 解釋下呀
...
Exactly

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-25 08:44 PM 發表

講真,
光係扶植赤柬,已經害死左二百萬柬蒲寨,
上世紀越南難民問題.......咪又係因為中共支持北越攻打南越.......

重未計中共扶持的馬共、印尼共、菲共.......(菲共到今日仍然係著名的恐怖組織) ...
好好笑,赤柬係中國支持,因為加入共產理念,但佢做咩點控制?果次擺明係人地內戰,爭權上位,預左死人,照你咁講,入左共產會,咩國家殺人都入中國數?你要記住,第一個共產政權係蘇聯,大家都係學蘇聯!點解唔入蘇聯數?

講起呢樣野,果日聽光明頂,聽到個垃圾淘傑係到講,西方國家都不恥赤柬做法,但礙於懼怕蘇聯,唔敢出聲,但中國就無恥咁默認佢地咁做!係咪痴線架!大家都唔出聲,西方國家就係懷住慈卑之心,中國就係十惡不赦,咁樣講野公道嗎?根本做漢奸做到出哂汁!奶西方奶到出哂面!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]