• 瀏覽: 31,876
  • 回覆: 537
  • 追帖: 3
+7
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-24 12:58 PM 發表

你兩個post 我一齊答。

同大陸人做生意的應該知,同大陸人做生意係趁你信任佢,就會過你一棟。
美國都係驚呢一樣野。

而且如果硬件配合,監測儀器可以好細,甚至唔駛干擾到硬件運作都可以探測到。 ...
而家呢個世界有幾多個國家同大陸做生意?生意額多少?唔識就唔好9up

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 01:54 PM 發表

咁要睇美國有沒有錢

無錢就搜下籠底有沒有野搶錢, 有就執到寶咁拿出法庭罰下
再唔順氣就入境之後扣查下你問下(即是中國做完之後突然有幾大國家發聲明反對那種呢, 但美國做又唔敢出聲播)

再無野做就放幾盤"殺得年桔"去外國徵下保護費
又或者要"盟友"捐軍費

如果你都幾放心既, 都OK

...
但中興.......真係大陸唔著在先,偷人知識產權喎!

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-3-24 01:59 PM 發表

而家呢個世界有幾多個國家同大陸做生意?生意額多少?唔識就唔好9up
所以同大陸做生意可以,但一定唔可以信任佢。

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-3-24 11:07 AM 發表
完全冇道理可言
大陸不嬲唔公平
從未真正開放市場
卻話人地保護主義
大陸既保護主義才無人能敵

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-24 01:59 PM 發表

偷? 你睇清楚相關案件再發言

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 11:11 AM 發表

用腦 , 這些公司從未被禁
只是這批企業不肯接受在中國用"美國標準"謍業
咪不可以在中國做生意囉

"美國標準" 就是數據資料設在自己地方

你睇下其他公司用其他國家伺服器去服務美國人, 或數據不肯交美國政府
可唔可以去美國做生意?

咁點解蘋果微軟又可以去中國? 解釋下呀
...
大陸會比
除非Facebook和whatsap既51%股權比左大陸人

漢奸何其多。

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 02:02 PM 發表

偷? 你睇清楚相關案件再發言
事實上中興就係因為侵權而畀人大罰。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-24 01:59 PM 發表

不要亂吹,中興是和伊朗做生意俾你老美捉到痛腳。

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 01:35 PM 發表

大佬 , 拉去古巴監獄有講過証據??

引用:
原帖由 hkguy001 於 2019-3-24 01:35 PM 發表

大佬 , 拉去古巴監獄有講過証據??

我其實只想講,之前句嘢有矛盾。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-24 12:58 PM 發表

你兩個post 我一齊答。

同大陸人做生意的應該知,同大陸人做生意係趁你信任佢,就會過你一棟。
美國都係驚呢一樣野。

而且如果硬件配合,監測儀器可以好細,甚至唔駛干擾到硬件運作都可以探測到。 ...
你係護主情切不過變成踩主人,華為供應的基站設備無論硬件軟件都是在美國運作,又表明全部開放俾你老美檢查,如果咁你老美都查唔出,中國科技咪先進過你老美好多? 仲要偷你老美乜野呢?

樓主點解唔問
美國指控華為有後門程式會竊取資訊
咁美國有稜鏡計劃已經被證實,連德國總理電話都被美國人監聽
SNOWDEN揭發之後著草到俄羅斯,全部都證實係真
美國有口話人冇口話自己? 自己做賊認為其他人都係賊,咪仲荒謬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]