• 瀏覽: 36,469
  • 回覆: 525
  • 追帖: 1
+4
百萬人上街 要求推翻一人一票嘅公投結果
民主嘅新玩法?

反對脫歐的英國人上周六(23日)聚集倫敦市中心遊行,要求政府舉行第2次脫歐公投。預料參與遊行人數高達100萬。警方則未有公布遊行人數。

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190324/bkn-20190324000258471-0324_00912_001.html

英國民主笑死人

賤種準備救主未

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-24 08:09 AM 發表
英國民主笑死人

賤種準備救主未
擺明同佔中人氏唱反調喎。好吾比面

解鈴還須繫鈴人,再次公投留歐。但前提係領導層批准你公投——呃,好似怪怪哋

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-3-24 08:21 AM 發表
解鈴還須繫鈴人,再次公投留歐。但前提係領導層批准你公投——呃,好似怪怪哋
按上次公投結果。1700萬票對1600萬票。即係最少要多千幾萬人上街,先可以講話係民意想再投多次。英國人努力D上街吧!

引用:
原帖由 非誠勿妖 於 2019-3-24 08:26 AM 發表
西方式民主就是虛偽的代表,輸打贏要,有利就要,不利就不要,真是虛偽到爆燈。
又吾可以咬定係虛偽,不過證明左。吹水政客係一人一票嘅制度下,絕對有能力可以推一個國家落火坑

輸打贏要

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-3-24 08:10 AM 發表

擺明同佔中人氏唱反調喎。好吾比面
賤種日日歌頌英國公屋有幾好,港督時代有咩德政,BNO 乜乜77,唔係唔去救國呀??!!

當年首個「七一大遊行」僅五十萬人,已經迫使董伯伯下台,如今英國有一百萬人遊行,恐怕文翠珊.......

分裂咗佢咪攪掂,使乜喺度狗咬狗咁肉酸。

https://youtu.be/TNH7guKRJHs

一次不忠,百次不容

咩玩法

陰公囉,原來民主係咁架,一陣二次公投唔脫歐,係咪要求脫歐嘅再搞第三次公投呢???

英囯巳經玩完
引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-24 08:09 AM 發表
英國民主笑死人

賤種準備救主未

細路仔玩泥沙咩!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]