• 瀏覽: 36,493
  • 回覆: 525
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2019-3-24 09:19 AM 發表

學學強國,那有百萬人集會,示威,遊行。

紅衛兵除外。。。
因為強國冇呢d柒事發生

自由民主制度由英國建構,當然英國人有權修改為輸打贏要真民主之國度。

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-3-24 08:25 AM 發表

按上次公投結果。1700萬票對1600萬票。即係最少要多千幾萬人上街,先可以講話係民意想再投多次。英國人努力D上街吧!
多人上街就可以再投一次,呢 d 係咪叫民主呀

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-24 09:04 AM 發表
居英權都無,救乜春囯???

唔通佢哋入境講句 I am Asian English 就變英囯人???

D英犬好似話唔使居英權或者passport ,識吠就得

其實涉及重要國策的重要決定不適合公投。全國都是輸家, 攪出公投之人除外。

什麼理由他要攪公投?運用想象力, 我無證據,不過做政客實在不太賺錢。

多謝英國佬示範比全世界人睇, 民主制度可以有幾白痴.

引用:
原帖由 123people 於 2019-3-24 10:11 AM 發表

咁反而好過公投喎!
這是皇室秘密,沿用幾百年。
打仗,加稅,出巡,加薪。
賭運氣才是最高景界。

引用:
原帖由 煙如織 於 2019-3-24 09:34 AM 發表
連鄭蟲太,許痴瘋,朴嘢貞都可被選出做議員,就知大部份選民幾白痴,用所謂民主,由選民公投嚟決定一件國家重要大事,必定會引致災難性結果。

民主國家推翻民主結果叫黃狗情何以堪

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-3-24 10:11 AM 發表

就係, 英國民主唔得啦, 係大陸, 邊有可能比你見到有人上街示威? 不滿政府想示威? 係我國, 早就出坦克啦,有六四為證, 英國民主真唔掂,比人示威。。。。哈哈哈 ...
咪係,應該學民主美國咁,想反抗民主制度,準備導彈,滅你國!

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-3-24 09:09 AM 發表
嗱,今次要講明5盤3勝呀。。。
或者七盤四勝,再唔係來個十一盤六勝,唔啱玩到啱囉

幾得閒喎,外國人生活真寫意

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-3-24 09:49 AM 發表
每日150搞到英國投錯票
都係犯民害主子

引用:
原帖由 123people 於 2019-3-24 10:17 AM 發表

咪係,應該學民主美國咁,想反抗民主制度,準備導彈,滅你國!
例如邊個民主國家比佢滅左?

諗住扭吓計攞着數,依家衰咗就。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]