• 瀏覽: 36,490
  • 回覆: 525
  • 追帖: 1
+4
英國佬真落後,好心王痴風身為世界十大領袖,快去英國解釋下乜叫民主啦

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2019-3-24 09:56 AM 發表

公投完又再公投,然後又再公投,不停推翻,這種民主真是……………
我贊成公投應該係三盤兩勝制,又可以五盤三勝制,長玩長有,互相煎熬好好玩!!

民主真係好,輸左唔算數

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-3-24 08:08 AM 發表
民主嘅新玩法?

反對脫歐的英國人上周六(23日)聚集倫敦市中心遊行,要求政府舉行第2次脫歐公投。預料參與遊行人數高達100萬。警方則未有公布遊行人數。

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeane ... 0324_00912_001.html ...
英國成班傻 hi, 當日佢地一話通過脫歐,我已經估到佢地實僕街
而家先黎後悔, on 9 仔

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-3-24 08:21 AM 發表
解鈴還須繫鈴人,再次公投留歐。但前提係領導層批准你公投——呃,好似怪怪哋
再公投係一個笑話

美國都有啦!

引用:
原帖由 bossini888 於 2019-3-24 09:21 AM 發表
邊個國家都一樣,三分一人係醒D,三分二人係平庸D,民主就係,唔叻果班人,控制住叻果班人。
所以中國係精英話事制度,西方係平庸話事制度!

英女皇最高領度,公開擲毫,
女皇頭像留,字不留。
賤民不得反對。

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-3-24 08:29 AM 發表

又吾可以咬定係虛偽,不過證明左。吹水政客係一人一票嘅制度下,絕對有能力可以推一個國家落火坑
英國要多謝約翰信啦
卡梅倫就醒,一話脫歐,你做埋我份

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-24 08:45 AM 發表

賤種日日歌頌英國公屋有幾好,港督時代有咩德政,BNO 乜乜77,唔係唔去救國呀??!!
就係, 英國民主唔得啦, 係大陸, 邊有可能比你見到有人上街示威? 不滿政府想示威? 係我國, 早就出坦克啦,有六四為證, 英國民主真唔掂,比人示威。。。。哈哈哈

引用:
原帖由 Ricky2r 於 2019-3-24 10:09 AM 發表
英女皇最高領度,公開擲毫,
女皇頭像留,字不留。
賤民不得反對。
咁反而好過公投喎!

引用:
原帖由 acer2014 於 2019-3-24 09:33 AM 發表
話咗脫而家又唔脫,簡直係欺騙觀眾...
我褲都除左一半,佢而家又話唔脫!!

民主的最大功利主義化

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]