• 瀏覽: 36,481
  • 回覆: 525
  • 追帖: 1
+4
如果佢真係2次公投,咁就on撚9日日公投,國家大亂,全無公信力,選擇自己要的結果,不是大眾

學香討某位手C字頭版友話齋。「人民意願係會變嘅」

引用:
原帖由 atkatk002 於 2019-3-24 09:27 AM 發表
你地識乜吖?!
呢啲叫做民主式全餐:首先推動脫歐賺民望,跟住就反對正式脫歐,賺埋另一邊民望!
即係等於有政客要求政府增加人手加強服務,跟著批評政府人手過多。
民主全餐,好食又易食。 ...
咁即係好似犯民一樣,一方面就出力幫助新移民爭取香港福利,另一方面又插政府每日150新移民名額嚟香港搶港人資源囉,明晒啦!

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2019-3-24 09:41 AM 發表
其實英女皇點解唔表態支持定反對英國脫歐
英女皇本身係帝制,點會去跟民主咁低能,支持其中一半人,去得罪另一半人!

垃圾民主制度,巳投票通過又想反悔?咁你以後可以反反覆覆都得啦?勞民傷財。假民主!

民主真可怕,一班愚民比班政客忽悠了,推翻了數千條由精英談回來的協議

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-3-24 08:08 AM 發表
民主嘅新玩法?

反對脫歐的英國人上周六(23日)聚集倫敦市中心遊行,要求政府舉行第2次脫歐公投。預料參與遊行人數高達100萬。警方則未有公布遊行人數。

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190324/bkn-20190324000258471-0324_00912_001.html ...
公投完又再公投,然後又再公投,不停推翻,這種民主真是……………

好撚笑。

原來民主係咁撚兒戲

帶耀庭啲  乜乜高層次,乜乜違法達義,係時候搬出來幫民主打完場喇!

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-3-24 08:08 AM 發表
民主嘅新玩法?

反對脫歐的英國人上周六(23日)聚集倫敦市中心遊行,要求政府舉行第2次脫歐公投。預料參與遊行人數高達100萬。警方則未有公布遊行人數。

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190324/bkn-20190324000258471-0324_00912_001.html ...
打著文煑反文煑

民屎萬歲

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-24 09:03 AM 發表
陰公囉,原來民主係咁架,一陣二次公投唔脫歐,係咪要求脫歐嘅再搞第三次公投呢???

英囯巳經玩完

...
係既,最新公投玩法,係三盤兩勝,又可以五盤三勝,係咪公平好多呢?!!

民主自由反口大國

小陰蒂國的民主,公我贏字你輸,公投完可以再上街再公投

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]