• 瀏覽: 36,464
  • 回覆: 525
  • 追帖: 1
+4
美 國 好多人後悔 投左侵侵, 衣家可唔可以投過??

所謂民主就係呃人

引用:
原帖由 非誠勿妖 於 2019-3-24 08:26 AM 發表
西方式民主就是虛偽的代表,輸打贏要,有利就要,不利就不要,真是虛偽到爆燈。
因為呢種設計太過原始,西方只看到佢民主程度高嘅一面,卻忽視佢夾帶嘅大量問題。呢種原始模式,只適用于發展程度低同人少嘅社會,因為社會發展越高,產生嘅問題越多。人越多,產生嘅問題亦越多,而且唔係乘數咁簡單,而係幾何級咁增加。面對咁嘅情況,呢種原始模式已經力不從心。

民主就係話脫就脫、話留就留

脫歐咪乞米囉 !

引用:
原帖由 KOF-XII 於 2019-3-24 09:00 AM 發表
https://youtu.be/TNH7guKRJHs

一次不忠,百次不容
正如片尾所說,脫歐公投是鬧劇一場

邊個國家都一樣,三分一人係醒D,三分二人係平庸D,民主就係,唔叻果班人,控制住叻果班人。

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-3-24 09:04 AM 發表
民主真係好喇 
如果投注馬會輸左可以回水再買過....開心死了
佢哋以為是玩泥沙😓

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-3-24 08:08 AM 發表
民主嘅新玩法?
...
我哋細個猜包剪揼.

1. 𠵱, 唔算, 頭先係試嘅, 而家正式.
2. 咪住, 3盤兩勝... 5盤3勝...7盤.....
....
終極絕招.   你蝦人嘅, 唔同你玩呀.

民主公投是笑話,但黃色動物最羨慕這種虛偽的笑話🤣🤣

英國作為最虛偽國家係咁, 香港都學到佢八成
希望香港唔好再畀英式思想控制

你地識乜吖?!
呢啲叫做民主式全餐:首先推動脫歐賺民望,跟住就反對正式脫歐,賺埋另一邊民望!
即係等於有政客要求政府增加人手加強服務,跟著批評政府人手過多。
民主全餐,好食又易食。

55波,用投票決定,根本就on9

引用:
原帖由 飛鷹_ 於 2019-3-24 09:21 AM 發表

我哋細個猜包剪揼.

1. 𠵱, 唔算, 頭先係試嘅, 而家正式.
2. 咪住, 3盤兩勝... 5盤3勝...7盤.....
....
終極絕招.   你蝦人嘅, 唔同你玩呀.
我正想講三盤兩勝,你已經講左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]