• 瀏覽: 9,793
  • 回覆: 171
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-3-24 05:06 AM 發表
【文匯網訊】據大公報報道,專業議政郭榮鏗、莫乃光,以及前政務司司長陳方安生,應美國國家安全委員會邀請,赴美國展開十日「唱衰」香港之旅。郭榮鏗、莫乃光是以立法會議員身份獲邀,但公眾對於郭、莫的行程、費用一無所知。翻查資料,英美等國家對於議員外訪有嚴格規定,部分議員外訪前更要得到批准才可以出訪。反觀香港的申報制度明顯寬鬆得多,只需事後提交簡單資料便可。各界紛紛指出,今次郭、莫高調出訪,一定要向公眾清楚 ...
通蕃賣國

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-3-24 05:18 AM 發表
乃共啲入西環上北京要唔到申報?香港政府官員同中國官員任何交往要唔要都公開哂?
你認同乃共人士呢種做法? 泛民咁做都正確?

韓國瑜入中聯辦都無問題,中聯辦要知道台灣人既苦況

呢班垃圾議員,個個其心不正。

用犯民啲話點講哇?哦~係嘞,魔鬼嘅交易

引用:
原帖由 hkpeng 於 2019-3-24 07:35 AM 發表

中國包括香港,一國之內官員互見,有什麼問題?所以話關你撚事,onl9.
點知會唔會向中國出賣香港人利益,損害香港人權㗎?

反而美國就真係唔關事。同美國傾完又點?佢最多咪打下咀砲。你估佢夠膽搞香港?

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-3-24 05:06 AM 發表
【文匯網訊】據大公報報道,專業議政郭榮鏗、莫乃光,以及前政務司司長陳方安生,應美國國家安全委員會邀請,赴美國展開十日「唱衰」香港之旅。郭榮鏗、莫乃光是以立法會議員身份獲邀,但公眾對於郭、莫的行程、費用一無所知。翻查資料,英美等國家對於議員外訪有嚴格規定,部分議員外訪前更要得到批准才可以出訪。反觀香港的申報制度明顯寬鬆得多,只需事後提交簡單資料便可。各界紛紛指出,今次郭、莫高調出訪,一定要向公眾清楚 ...
赤裸裸的賣國賣港行為

香港又唔屬於美國管轄,都唔知呢班賣港議員做乜要成日到美國唱衰香港,而美國成日話考慮取消香港關係法,最後咪又係維持不變,特首都講明取消對美國影響大於香港,所以根本就沒需理會,而呢班賣港議員經常去美國搖尾乞憐,真係影衰香港人呀。

引用:
原帖由 chinaup 於 2019-3-24 05:51 AM 發表
乜你地大陸人好驚美國人咩,唔驚咪有佢唱,我就支持講事實,屋又無得住,民主又一日少過一日
點樣冇屋住?

又有金援了

強烈抗議舊電池殘貨及賣國賣港議員黑箱作孽。

引用:
原帖由 鋼條佬 於 2019-3-24 07:40 AM 發表
安生以乜身分代表香港

主子97之後無叫你跟佢走咩

俾人用完即棄,20年後既今日都未放得低?

呢隻老殼臨老衰收尾,正式晚節不保

建制派奴才議員,都可以試吓赴美揾副總統傾計㗎

引用:
殖民年代,立法局議員唔係官就係由港督任命。出得去外訪都係殖民政府內部事,唔關香港人事。訪問完畢,只需响港督交代結果。香港解放後,立法會緣用殖民政府規則,所以咪咁鬆囉。

三隻連狗都不如的畜牲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]