• 瀏覽: 2,957
  • 回覆: 49
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-3-23 11:10 PM 發表
台灣高雄市長韓國瑜今日(23日)展開澳門訪問行程,先後參觀葡語國家食品展示中心、塔石衞生中心等,並見證兩地40多家企業簽訂27份合約,涉款達7.3億新台幣,即折合約1.9億港元........

韓國瑜先生可真厲害,民進黨十多年來做不到的事,他短短數天就做到了。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190323/bkn-2019 ...
今日比甜頭你,弟日咁好似今日香港咁差囉

糖衣陷阱

高雄發大財
都到澳門來
賭場露兩手
一起創未來

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-3-24 12:46 AM 發表
2017高雄先賣1億幾台幣,2018賣2億幾,2019首季未到已經賣過6億,加埋現在香港27億,澳門7億,真係只有狗毒先睇唔到談經濟有咩唔好,民生先係重要
香港合約26.7億台幣,澳門合約7億台幣,港澳加33.7億台幣

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-3-24 05:06 AM 發表
糖衣陷阱
未食就話係毒藥唔好食....但民進黨執政果陣連米都無得食......
唔通好似民進黨話齋:做愛發電,民主當麵包食,還是齊齊食呆灣蕉救經濟?

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2019-3-24 06:47 AM 發表

香港合約26.7億台幣,澳門合約1.9億台幣,港澳加28.6億台幣
好一個“經濟之旅”~

我想廈門會更驚喜~

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2019-3-24 04:56 AM 發表
有人話呢d係魔鬼交易,賣台合約了😏
果班人真係信可以用愛發電,食蕉救台,甚至民主當麵包吃,有民主,餓死都威到光榮架.....

梗係啦...呢班香港黃絲十年都唔去呆灣,人地生活點差點會知?毒果都唔話俾佢地知啦......

然後有人不滿,再政黨輪替

菜菜子外訪有冇簽訂単

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-3-24 12:46 AM 發表
2017高雄先賣1億幾台幣,2018賣2億幾,2019首季未到已經賣過6億,加埋現在香港27億,澳門7億,真係只有狗毒先睇唔到談經濟有咩唔好,民生先係重要
所以一開始狂插韓賣國😪

引用:
原帖由 silverseven 於 2019-3-24 09:25 AM 發表

所以一開始狂插韓賣國😪
哈哈,經濟問題問民賤黨點解唔去大陸賣漁農產品,他們說有盡力試過,但係對方不讓利

這就好笑,他們去大陸傾生意就不是賣台了,所以民賤黨也是民騙黨(騙民黨),政黨不玩雙重標準,怎麼活下去

菜菜子話, 韓哥仔等你救命架, 我仲要進貢比美國狗主買幾十隻過期飛機喎.

@clipperwood @香港雞蟲 @siutatbo @阿乜水 @巴巴先生 @ka626168

民進黨做無問題,人哋做就係垃圾。一定係,除非唔係。

可憐「杜生」呢啲個屎忽生係個腦度嘅「仇中反中膠」,又要俾人笑。

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-3-24 05:04 AM 發表

今日比甜頭你,弟日咁好似今日香港咁差囉

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-24 09:42 AM 發表
@clipperwood                 @香港雞蟲                 @siutatbo                 @阿乜水                 @巴巴先生                 @ka626168                 

民進 ...
當年陳菊都係膠雄市長

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-3-24 09:14 AM 發表
菜菜子外訪有冇簽訂単
佢去派錢
明知故問

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]