• 瀏覽: 40,914
  • 回覆: 272
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 煙如織 於 2019-3-24 02:55 發表
傻普貿易戰搞死自己,騎虎難下,中國唔賣帳,依家唔知點收科!
一係就取消額外的關稅, 回到貿易戰前, 中國繼續用就嚟變費紙嘅美元買美國貨; 一係就繼續傾繼續拖, 拖得越耐對中國越有利

0n9~

唔通任你吊打呀~

我恐怕會感嬲特朗普

大家公平

尾狗食屎啦!

冇嘅,佢想將政治當生意咁傾。

班反中䑛西狗做咩唔出來批評歐美日狗點解要同中國做生意,唔全面制裁中國,咁中國咪仆9成街,中共滅亡?
死美狗又要做雞又想拎貞節牌坊,一早放棄對華武器禁令咪唔洗攪到出呢種下三流手段囉~起碼賺多咗錢,唔洗搞到逆差咁嚴重
一係你老尾咁正義既當初爆64時即時同中國斷絕關係~咪又要扮正義批評人地,一邊又想賺人地錢,但又唔肯賣部份貨物,逼人買垃圾咁低裝

尾國除咗武器強勢之外 其他根本就係垃圾 要全球養起尾國的習慣 係時候改變了

北京多咗波音哩個籌碼,慢慢同你磨,使乜急啫

引用:
原帖由 cominsyu 於 2019-3-23 10:00 PM 發表
美國農業部長帕度表示,對於與美國達成貿易協議一事,北京的「態度」轉趨強硬,顯示美中貿易談判遇到了困難

美國農業部長帕度表示,對於與美國達成貿易協議一事,北京的「態度」轉趨強硬,顯示美中貿易談判遇到了困難。
英國金融時報(FT)中文網22日報導,帕度(Sonny Perdue)表示,他雖然希望北京同意在協議中「顯著增加」對美國農產品的購買量,但不清楚中國是否願意在一些問題上做出最終讓步。
帕度 ...
多謝北韓金正恩打擊老美霸權示氣!使到顛佬特朗普在中美貿易談判桌上略為收歛,因如中美貿易談判再失敗,特朗普肯定玩完。如老美收塲如下圖,美國製做companion死直! 

附件

20190323_064915.jpg(156.04 KB)

呀爺同你拖長玩

引用:
原帖由 cat513 於 2019-3-24 06:19 AM 發表
北京多咗波音哩個籌碼,慢慢同你磨,使乜急啫
內媒話阿爺會去參觀空中巴士廠房~

波音有得震冇得訓~

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-3-24 04:28 AM 發表
老尾想中國放棄發展高科技工業, 放棄中國製造2025, 但又唔可以白紙黑字寫在協議上
中共已經放棄「中國製造2025」這個名詞,算係比足面美國
不過實質內容就唔會讓步,頂多就係更多開放比外國企業

波音唔生性

阿爺可以睇住你黎慢慢玩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]