• 瀏覽: 40,915
  • 回覆: 272
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 Doremeee 於 2019-3-24 12:16 AM 發表
重未放風取消買波音飛機
應該在等開會前一日至放風
侵應該心知肚明,佢老尾兇多吉少!

引用:
原帖由 mugqq 於 2019-3-24 12:40 AM 發表
聯儲局開完會決定唔加息, 仲話可能減返息喎
呢個世界好得意嘅,總有一班有"色"之仕見到嘅嘢,與正常人不太一樣!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-3-23 10:55 PM 發表

Ching, 波音呢鑊係遲早爆, 不過依家爆, 就真係 "有咁啱得咁橋" 啫.
岩岩好。如果傾掂簽好左先爆就吾好了

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-3-23 10:37 PM 發表
美國自己獅子大張口不講信用

中國只是堅守底線
X2

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-3-23 10:39 PM 發表
依家無lala 仲整多單波音問題.
雪上加霜。

加關稅。對大陸而言是有影響。但生産出的貨品到美國也可以調在美國零售價。所以影響不大。最重要的事要拖低香港經濟。香港貿易都是做trading 為主。食價都是平關稅。如果加了20%稅。香港D服務行業一定玩完。繼而拖低人工。樓價也會受牽連。整體經濟會造成癱瘓。小心小心.

引用:
原帖由 cominsyu 於 2019-3-23 10:00 PM 發表
美國農業部長帕度表示,對於與美國達成貿易協議一事,北京的「態度」轉趨強硬,顯示美中貿易談判遇到了困難

美國農業部長帕度表示,對於與美國達成貿易協議一事,北京的「態度」轉趨強硬,顯示美中貿易談判遇到了困難。
英國金融時報(FT)中文網22日報導,帕度(Sonny Perdue)表示,他雖然希望北京同意在協議中「顯著增加」對美國農產品的購買量,但不清楚中國是否願意在一些問題上做出最終讓步。
帕度 ...
全世界都不滿柒朗普喇,遲些他做的事不能埋尾!肯定落台!

一帶一路…G7意大利先簽
5G歐盟話只訂指引不封殺
兩單都系尾咯咬牙切齒嘅野
點算好?

引用:
原帖由 cominsyu 於 2019-3-23 10:00 PM 發表
美國農業部長帕度表示,對於與美國達成貿易協議一事,北京的「態度」轉趨強硬,顯示美中貿易談判遇到了困難

美國農業部長帕度表示,對於與美國達成貿易協議一事,北京的「態度」轉趨強硬,顯示美中貿易談判遇到了困難。
英國金融時報(FT)中文網22日報導,帕度(Sonny Perdue)表示,他雖然希望北京同意在協議中「顯著增加」對美國農產品的購買量,但不清楚中國是否願意在一些問題上做出最終讓步。
帕度 ...

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-3-23 10:14 PM 發表
根本由頭到尾都係玩緊侵侵全世界都知只有侵侵唔知啫

下位總統上台見用侵侵方法攞唔到甜頭,好自然首先要改變對華政策
啱了,伊家中共高層已經放棄左同侵侵斗顛,而系雲更賓個最有機會做美國下屆總統

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-3-23 11:57 PM 發表
點解一直都係你老美自言自語講呢樣個樣,我唔聽到我國對談判有咩發表過喎。
因為侵侵要不停出口術谷股市,佢幼稚思想認為股市升就等於佢政績好,可惜美股應該都頂唔順,因為經濟真係俾白痴總統拖累左!

傻普貿易戰搞死自己,騎虎難下,中國唔賣帳,依家唔知點收科!

DLLMUSA

引用:
原帖由 煙如織 於 2019-3-24 02:55 AM 發表
傻普貿易戰搞死自己,騎虎難下,中國唔賣帳,依家唔知點收科!
用特朗普所講嘅貿易條約,根本就係「不平等條約」,只有一少部份國家願意簽署,如:加拿大、墨西哥、中南美依靠美國的國家外,日本亦唔滿意下拒絕根美國談貿易。習近平唔會做咁笨去簽,成為歴史上另一個「李鴻章」,今時唔同往日,中國要的是互利互惠不是損人不利己的經貿條約。

引用:
原帖由 starr 於 2019-3-23 22:17 發表

咁既無理要求,美國早就放棄左,白宮高官都唔敢再提
所以目前唔係卡係呢度
老尾想中國放棄發展高科技工業, 放棄中國製造2025, 但又唔可以白紙黑字寫在協議上

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]