• 瀏覽: 40,912
  • 回覆: 272
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-3-23 10:55 PM 發表

Ching, 波音呢鑊係遲早爆, 不過依家爆, 就真係 "有咁啱得咁橋" 啫.
肥侵玩完

重未放風取消買波音飛機
應該在等開會前一日至放風

當老尾出到擄人勒索呢招 
就明顯已經係黔驢技窮無招可出 

美國宣佈貿易戰開打以來 
睇唔出中國受到幾大影響
對美貿易順差一路擴大 
但美國農民受到影響就十分明顯 
咁中國使乜同你急?

而家北京有咁多酬碼,有波音、意大利一帶一路、德國華為,老美捱打。

美國想達成協議
就要拿出誠信和誠意
兩樣都無就只可慢慢來談

侵侵反口覆舌自招惡果

北京冇變,老美太貪而已

唔係吖嘛
蕭藥元話美國會將中國一鋪清袋喎

引用:
原帖由 cominsyu 於 2019-3-23 10:00 PM 發表
美國農業部長帕度表示,對於與美國達成貿易協議一事,北京的「態度」轉趨強硬,顯示美中貿易談判遇到了困難

美國農業部長帕度表示,對於與美國達成貿易協議一事,北京的「態度」轉趨強硬,顯示美中貿易談判遇到了困難。
英國金融時報(FT)中文網22日報導,帕度(Sonny Perdue)表示,他雖然希望北京同意在協議中「顯著增加」對美國農產品的購買量,但不清楚中國是否願意在一些問題上做出最終讓步。
帕度 ...
中國終於等到美債息倒掛,經濟衰退的信號,現時談判就容易一點了。(再加上波音出事)

引用:
原帖由 ~!!~ 於 2019-3-24 12:33 AM 發表
唔係吖嘛
蕭藥元話美國會將中國一鋪清袋喎
信者得救啦!

引用:
原帖由 cantona777 於 2019-3-23 11:52 PM 發表
中國=輸家

中國經濟差很多,失業上升/收入下跌中

美國,經濟相比中國下跌很少
聯儲局開完會決定唔加息, 仲話可能減返息喎

唔係侵侵嬴足一萬年既咩

共和黨農民鐵票,點死都會投比共和黨的。只要保住中立地區有生意做,共和黨贏,川普連任。他口中的美國贏只代表共和黨贏。

總之點都係贏

引用:
原帖由 cantona777 於 2019-3-23 11:52 PM 發表
中國=輸家

中國經濟差很多,失業上升/收入下跌中

美國,經濟相比中國下跌很少
不=中國需要簽署另一項不平等貿易協議.

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2019-3-23 10:05 PM 發表
美國已露底牌
……已露底…!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]