• 瀏覽: 9,650
  • 回覆: 83
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-3-23 06:49 PM 發表
港鐵開通 40 年來,首次發生嚴重的列車相撞並出軌事故,幸好沒有人死亡。然而,兩列列車卡在隧道中,導致荃灣綫中環往來金鐘站列車服務暫停了兩天。從港鐵事發後發放的照片可見,港鐵出動逾百員工希望上下一心用

https://resource01.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2300000/2304460/job_31_1024.jpg

對住消防 ...
救急扶危

消防好波
希望可以收返錢

又係班只識說三道四傍觀者

港鐵害人不淺

引用:
原帖由 133331628 於 2019-3-24 06:40 AM 發表
又係班只識說三道四傍觀者
X2. 雖然我不是管理層,但是管理層放心交給下屬,是對下屬的信任,另外用什麼軟件,是專業部門負,管理層是聽取意見,出得呢Dpost 的樓主,估計應該未做過大公司。

依家D公司文化係層層管理,下面得一個人真做,所以一大堆人企係度睇,影相,出e-mail。

不要搞分化,大家都有出力,使服務盡快恢復。

又唔好咁講,大家都有努力

引用:
原帖由 kcaaa 於 2019-3-24 06:52 AM 發表
不要搞分化,大家都有出力,使服務盡快恢復。
消防員好可靠

要不是港鐵路炒左部車,你消防邊有得立功

引用:
原帖由 龍羽 於 2019-3-24 06:25 AM 發表
消防好波
希望可以收返錢
唔通你以為係免費!

引用:
原帖由 Bedman123 於 2019-3-24 06:46 AM 發表

X2. 雖然我不是管理層,但是管理層放心交給下屬,是對下屬的信任,另外用什麼軟件,是專業部門負,管理層是聽取意見,出得呢Dpost 的樓主,估計應該未做過大公司。 ...
其實誰人付出都是為大局著想,但只為自己面上貼金,而忽略其他有份出力的人,便是貪功!腳踏實地做實事才是王道,比人篤爆咗就話大公司文化?知唔知個醜字怎寫? 

馬主席該知怎樣向有份出力人士道謝吧!

品牌形象差,越係包裝咪越係做作

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]