• 瀏覽: 15,228
  • 回覆: 228
+7
引用:
原帖由 andylam3318 於 2019-3-26 09:57 PM 發表

你啲唔係高鐵線。
你話唔係未唔係囉,甘高鐵🚅編號係咩,點分?

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2019-3-25 02:09 AM 發表
平時工作有搭開,
覺得人流唔少,
如果再多,會覺得有d迫
如果平均五萬幾也覺得迫
政府開頭估計是十萬即係政府規劃有問題

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-3-26 08:53 PM 發表

確實
有沒有辦法降低票價
或者與大陸票價標準一樣
降底車票價可能是好,但會唔會最後條數再蝕多d

引用:
原帖由 andylam3318 於 2019-3-26 10:06 PM 發表

樓主有空去查下咩叫做動臥啦,真心講一票難求。
知道。但就是有人説香港不會開

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-3-27 09:35 AM 發表

如果平均五萬幾也覺得迫
政府開頭估計是十萬即係政府規劃有問題
可能係不均勻,即失衡
某d日子時間太多人,
我搭嗰班空空如也

公營機構, 會唔會公開盤賬目架?

引用:
原帖由 SPACZ40 於 2019-3-27 09:49 AM 發表

知道。但就是有人説香港不會開
樓主,如果連高鐵係中國點解唔會係夜晚開都唔知,甘冇必要研究動臥點解唔會落到香港呢點。

一早預左蝕死香港政府,ED有政治動機的基建,忽視巿場經濟情況,蝕硬!

引用:
原帖由 hwho 於 2019-3-24 10:05 AM 發表

Ching如果唔係老作
請教點樣可買到即日廣州南到深圳北車飛。
唔係講笑。未試過即日買到。
冇錯呀。我由虎門返香港,就係因為廣州南去深圳北呢一段客滿,所以我都變成無票,深圳北落好多人,再去九龍就普普通通啦,爆滿就未見過,不過入境大堂已經人山人海,因為仲有其它班次到港。

引用:
原帖由 golfboy 於 2019-3-27 12:51 PM 發表
一早預左蝕死香港政府,ED有政治動機的基建,忽視巿場經濟情況,蝕硬!
政績工程,投領導所好,蝕市民錢之嘛.
香港愈來愈大陸化.

引用:
原帖由 kenlau88 於 2019-3-26 08:11 AM 發表

你由3點鐘開車計,我咪陪你由3點鐘和諧號開車計囉,
你唔計去西九站之前d時間,我咪陪你唔計去羅湖坐和諧號d時間囉,
你mk行去西九站4個字,我上水過到羅湖都一樣係4個字,
你坐去番禺仲要坐1粒鐘至出返廣州市,我坐和諧號直接就去廣州市,
但我東鐵加和諧號車費夾埋都係百二三蚊,你車費要幾錢呀?你藥志d定我藥志d呀? ...
你坐去番禺仲要坐1粒鐘至出返廣州市,我坐和諧號直接就去廣州市。
ching,你要留意多D上面既交通發展啦。依家廣州市起緊成十幾條地鐵,交通情況兩三年後會同依家既好唔同。就算依家D人成日話廣州南站好鬼遠。現有既地鐵好鬼多站,去到市中心要成粒鐘。但遲下兩三年後,就會建好18同22線,呢兩條線會將南站同東站連埋一齊,其中只有6-8個站 (唔係站站停),又因係快線,兩站既行車時間相信唔洗20分鐘架。由東站去市區又好,南站去市區又好,都會好方便。

人多做吾t刀。人少吾夠皮!

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2019-3-27 02:26 PM 發表

冇錯呀。我由虎門返香港,就係因為廣州南去深圳北呢一段客滿,所以我都變成無票,深圳北落好多人,再去九龍就普普通通啦,爆滿就未見過,不過入境大堂已經人山人海,因為仲有其它班次到港。 ...
咁你當時買唔到飛點算

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]