• 瀏覽: 26,123
  • 回覆: 363
  • 追帖: 2
+14
引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-23 14:39 發表

負面形象深入人心
有大塊田提供軟飯 管他那麼多

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-3-23 01:52 PM 發表
港星嗆聲 杜汶澤:票投國民黨 台灣變香港

港星杜汶澤對政治議題暢所欲言,立場鮮明。資料照片

46歲的港星杜汶澤昨為新片《G殺事件》接受台灣媒體越洋電訪,他坦言2014年被中國封殺後演出機會銳減,該片可能是他演員生涯最後作品, ...
有女食就ok 啦。。。

dllm杜畜

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-3-23 01:54 PM 發表
台灣如果能變成香港般的經濟繁榮,一樣有競爭力,也不錯,

瑞士洛桑管理學院公布2018年全球競爭力報告,香港第2名。,只輸美國,而2017年還是第1,

而台灣17名。

https://www.cna.com.tw/news/firstnews/201805240006.aspx

台灣你 何德何能 可能變香港 ? ...
呆灣L喜歡打飛滋

香港乜都好過台灣喎,變香港咪即係進步左

台灣這麼落後,要非常耐先可變成香港成為國際都會。真好笑。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-3-23 01:57 PM 發表
選了的都在後悔鳥 ,呢一程露底了

大6邊敢打仗,美帝隨時可核打擊
老美用台灣向中國囉著數就會,幫台灣用核武?咪傻喇,希拉利仲想用台灣同中國換美債添。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-3-23 02:35 PM 發表

林夕,我極尊重佢詞壇既貢獻,但佢個人,我就唔太認同,唔係政見既問題,而係一個信佛既人,係咪唔應該太參與政治呢?
呢D香港藝人唔知頭唔知路,中晒毒認定國民黨親中,佢地逢中必反,所以唔關佢地事台灣選舉照係度9UP
點解高雄人幾十年來投民進黨,呢次會投國民黨
淨係睇下,韓國瑜一上台就頭都大晒,民進黨係高雄執政咁多年搞左三千幾億負債,欠債係地方政府排第一名
據韓國瑜講高雄政府每年預算只有一千億出頭
咩Q都唔做所有公務員唔出糧,拎晒所有預算還債,要還足四年至還清
而家只夠錢還住利息
經濟搞到一獲泡,高雄政府隨時有機會破產,仲UP咩鬼台灣變香港?

台灣兩個黨唔少人玩緊政治時, 你都只係一條精蟲加一粒撚子咋.
唔係真係天真到, 以為呢兩日有件嘢走黎搲下生意合作, 就會送個台灣比中共呀嘛?

真係天真過天真嬌

杜狗話因為大陸封殺所以冇得撈,即係佢都要靠大陸,但點解係香港拍戲都仆直嘅。

大塊活快餐終於都知道, 客人去食快餐, 唔想食一啖飯一啖杜民賊的粗口落肚, 杜民賊係粗口爛仔深入人心.

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-3-23 01:54 PM 發表
台灣毒媒真不要臉  

還台灣變 香港  ?

難道現在人均 GDP只有香港一半不到的 台灣  比香港好 ?

統一後 就 不如香港 ?

這些 巴子  真是   令人大為開眼    

票投民進黨,台灣變戰場

...
票投民進黨,只聽尾角講

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-3-23 01:52 PM 發表
港星嗆聲 杜汶澤:票投國民黨 台灣變香港

港星杜汶澤對政治議題暢所欲言,立場鮮明。資料照片

46歲的港星杜汶澤昨為新片《G殺事件》接受台灣媒體越洋電訪,他坦言2014年被中國封殺後演出機會銳減,該片可能是他演員生涯最後作品, ...
佢意思係佢唔死香港冇希望?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]