• 瀏覽: 3,868
  • 回覆: 49

食物及衛生局局長陳肇始昨晚在家中意外滑倒,右手輕微骨裂並觸及手腕舊患,需打石膏,缺席原定早上的公開活動,在家休息。

2015年10月,陳肇始因做健身運動時失平衡跌倒,右手虎口位舟骨骨裂,需以護腕固定右手,接受治療期間如常工作。

唔通泰狗顯靈,教訓大家唔好太無恥和涼薄!

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1463103/

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-23 12:58 PM 發表
&cfs=1&ups ...
泰國狗遭人道毀滅後獲狗主改名Heaven 陳肇始:漁護署依守則保障公共衛生 (20:36)
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20190316/s00001/1552709009027/泰國狗遭人道毀滅後獲狗主改名heaven-陳肇始-漁護署依守則保障公共衛生

多休息休養

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-3-23 02:12 PM 發表
不幸事件通常接二連三
遲官最安全
嚟緊睇吓邊件正副局長食飯哽死

嘩,事件嚴重呀!
理應去急症室
等專業護士分流
估計等廿個小時左右
就可以見到醫生初診
再等多幾個小時照X光
然後再多幾小時見醫生診斷X光結果 ......

平情而論, 陳笑恥的外型真係唔見得人, 冇形冇款唔似係高官, 成個街市C9咁嘅款, 佢應該搵個形象顧問執一執, 以前高永文行出來見記者, 真係另具一格.

正值壯年好少事

引用:
原帖由 terada 於 2019-3-23 02:35 PM 發表
嘩,事件嚴重呀!
理應去急症室
等專業護士分流
估計等廿個小時左右
就可以見到醫生初4診
再等多幾個小時照X光
然後再多幾小時見醫生診斷X光結果 ...... ...
上次有地盤工友手插鋼筋,等七個鍾,急症室醫生話無生命危險係要等架啦!不過今次公務員條命值錢d, 可能即睇。

陳局長的不幸,令人沉痛傷心,祝早日康復。

又可以白支薪水

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-23 02:47 PM 發表
平情而論, 陳笑恥的外型真係唔見得人, 冇形冇款唔似係高官, 成個街市C9咁嘅款, 佢應該搵個形象顧問執一執, 以前高永文行出來見記者, 真係另具一格.
親共師奶個個大同小異, 唔係似毛賊東扮女人 就係似江青扮男人佢係後者

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-3-23 02:12 PM 發表
不幸事件通常接二連三 
遲官最安全
x2

仆街唔仆街,又點可以叫仆街

祝早日康復

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]