• 瀏覽: 7,359
  • 回覆: 105
+3
引用:
原帖由 carters 於 2019-3-23 12:23 PM 發表
記協表示,極度關注前行政長官、全國政協副主席梁振英,連日來於社交平台張貼及點名列出在《蘋果日報》刊登全版廣告的廣告商,有

• 塵歸塵土歸土, 抽死人水的黃屍怪就係抵鬧! 唔好話新聞自由,唔好話政治問題,CY話係道德問題!
  • CY呢一招公開廣告商打中要害.
  • 邊間廣告商出來澄清下係蘋果登廣告係"純商業決定",我一定堅信不疑......

新聞來源連結:
    https://hk.news.yah ...
  • 呢啲咁嘅仆街組織快啲執柒左咗啦,成日要爭取言論自由,而家竟打壓別人的言論自由

引用:
    原帖由 carters 於 2019-3-23 12:23 發表
    記協表示,極度關注前行政長官、全國政協副主席梁振英,連日來於社交平台張貼及點名列出在《蘋果日報》刊登全版廣告的廣告商,有

• 塵歸塵土歸土, 抽死人水的黃屍怪就係抵鬧! 唔好話新聞自由,唔好話政治問題,CY話係道德問題!
  • CY呢一招公開廣告商打中要害.
  • 邊間廣告商出來澄清下係蘋果登廣告係"純商業決定",我一定堅信不疑......

新聞來源連結:
    https://hk.news.yah ...
  • 妓脇係咪毒果的一個部門
    點解只維護毒果
    其他的不會說話

引用:
    原帖由 carters 於 23-3-2019 12:23 PM 發表

塵歸塵土歸土, 抽死人水的黃屍怪就係抵鬧! 唔好話新聞自由,唔好話政治問題,CY話係道德問題!CY呢一招公開廣告商打中要害.邊間廣告商出來澄清下係蘋果登廣告係"純商業決定",我一定堅信不疑.........
    梁振英點名在《蘋果日報》登廣告的廣告商,目的可能係提醒支持民主的市民,多d幫襯這些商戶,有乜問題呢?

引用:
    原帖由 ellentomhk 於 23-3-2019 12:31 PM 發表
    狼英以家系平民可以自由發言了, 妓協不可幹涉狼英了。
    泛民指控687收左5千萬係貪污,何不要求侵侵引渡689去美國受審?
    美國的司法管轄權涵蓋全世界,有權審理任何國家的貪污案,就好似何志平咁,不一定發生在美國
    美國和香港之間亦有引渡協議,唔似得台灣咁要改例
    拉左689,佢咪唔可以再在FB亂吹水囉

記姐hea會收皮

引用:
    原帖由 人之初大大 於 23-3-2019 12:39 PM 發表

可否post個list出黎睇下
    自己入去睇下啦
    https://www.facebook.com/leung.cy.108

引用:
    原帖由 羅賤宰 於 23-3-2019 01:15 PM 發表
    點解梁振英咁蠢自己出口?  自己做醜人? 佢班手下唔識講,要由佢講?
    林鄭做好人, 自己做醜人,豬到無朋友, 港人港地日日曲線反緊你你都未知, 佢地好少講林鄭, 專激化689同民主派的矛盾, 目的係要推你去人人都憎的地步, 中哂計! ...
    你好憎689咩?未必係人人,我好like佢喎

引用:
    原帖由 ikeafoot 於 23-3-2019 01:18 PM 發表

妓脇係咪毒果的一個部門
    點解只維護毒果
    其他的不會說話
    They can't bite the hand that feeds them

美國佬又有証據

689死性不改

引用:
    原帖由 ellentomhk 於 2019-3-23 12:31 PM 發表
    狼英以家系平民可以自由發言了, 妓協不可幹涉狼英了。
    平民?政栛副主席,領導人職級喎

強烈譴責記協無鬼用,解散吧。

記脅打壓梁生的言論自由。令人心寒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]