• 瀏覽: 24,286
  • 回覆: 198
+4
引用:
原帖由 生生不息2014 於 2019-3-23 14:31 發表

老尾冇咁多錢買黃背心
到時廢物利用,黃色背心膠袋照用

搞多幾次黃背心 歐盟就會聽聽話話

引用:
原帖由 littlekid2047 於 2019-3-23 12:18 PM 發表
如果有人話要求大家封殺737 Max, 相信大家都會一呼百應!
737 Max呢單野,其實只要波音出來認衰仔,同埋教晒所有機師關了MCAS系統,基本上可以以解決現在問題,不過會增加飛機失速風險。

你有你講

引用:
原帖由 SayingLoveU 於 2019-3-23 01:45 PM 發表
自肥特上場美國佬嘅地位越嚟越低賤
盟友愈來愈少!

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-3-23 12:16 PM 發表
儘管美國大力敦促盟友封殺中國科技巨企華為,但西歐各國就限制使用華為的產品意見不一。近日的歐盟峰會上,其中一項討論重點便是...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190323/photo/bkn-20190323105053407-0323_00952_001_01b.jpg?20190323121040

歐盟太了解滷味喇!
拒絕步加拿犬後塵咁戇居,封殺華為等 ...
日本就係跟老尾搵食,當年畀尾佬係咁迫日圓升值,搞到經濟衰足成三十年。

美國令我念起10幾年前, 手機由無上網進級可以上網期間, 我一個同事話打死都唔換上網手機, 原因是無上網唔知老細插緊人超寧靜, 但後經過三個月至半年, 發現自己徹底脫離公司步伐外, 人地上網玩緊落注買波, 佢就仲on q q甘淨可以打電話投注,最後咪屈服換手機

所以依家中國根本就想美佬繼續抵制永遠停留不思進取

引用:
原帖由 bnqmaksir1 於 2019-3-23 02:14 PM 發表

不安全的飛機,一定冇國家想要,除左老美
還有加拿大、日本及台灣!

引用:
原帖由 漆哥 於 2019-3-23 02:21 PM 發表
事情其實剛相反
歐洲多國現時係爭取早日跟華為簽約,成首個5G地方
你地細心諗下,有邊個國家會對"保安"有興趣過"機遇"?
要安保先要用華為咁先唔會俾盟友竊聽.歐洲人唔會忘記菱鏡事件只是一直裝失憶

引用:
原帖由 新手潮少 於 2019-3-23 02:26 PM 發表
美國嘅聲譽江河缺堤,一瀉千里
特朗普功不可沒!

得道多助,失道寡助

糜蟈又要他國付出多多錢,又無著數去補貼他國,每個國家補貼1000億,他國就會跟你去搞

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-3-23 13:22 發表
咁又岩嘅 係大陸中移動 都有採用愛立信基站
你估好似老尾咁乜柒都唔比人用咩!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]