• 瀏覽: 32,270
  • 回覆: 401
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2019-3-23 11:01 AM 發表

按中國嘅說法,中國都有民主。。。,
只不過,中國所謂嘅民主,和歐洲嘅民主不一樣。。。,民主,不是歐美嘅專利。。。。

註:中文"民主"尼個詞,是從日本人嘅譯文中拿來用的。 ...
對,中國和西方的「民主」,定義不同,標淮不同,中國無必要跟西式,西方也無必要跟中式,不要混淆,

叫「中式民主」、「西式民主」最清楚

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:39 AM 發表
法國醒喇終於,中共好傷心,王毅隻外交部畜牲好瘀
法國總統馬克龍說,歐盟內部對於如何處理與中國的關係有不同立場,但「天真的階段應該要結束」。
馬克龍說,歐盟與中國的首要關係不應是貿易關係,而是地緣政治和戰略關係,他認為,讓中國企業收購歐盟港口等基建設施是「戰略錯誤」。
歐洲理事會主席圖斯克說,歐盟希望與中國達成一 ...
你小朋友憑乜能野天真

巴黎法國 名牌商品 打正牌 100%仿制

中共會唔會下令取消230架空中巴士既訂單呢? 
係...就好玩.
波音又唔得.
空巴又唔要.

歐洲被美國玩左幾十年無跨國公司關人咩事?

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-3-23 09:57 AM 發表

對你有何好處呢 ?
對一個投錯胎嘅美國人嚟講,心靈滿足已經係佢唯一可以做到嘅嘢

龍哥講完呢句,如果黃背心收兵就知幕後金主係邊個

佢連香舍大道班小黃人都搞唔掂,重學人做救世主教歐盟搞政治
成班歐豬又窮又懶,食蕉啦

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-3-23 11:00 AM 發表

鬼叫「發展中國家」是計人均,中國人均的確低,這事實無得拗,最恵國待遇有排食!歐美非常眼紅!

關鍵是制度不同,歐洲藏富於民,政府窮人民富,人均很高,中國是藏富於國,國家富人民平均較窮,

所以根據WTO的人均計算,中國是有資格在貿易中有優惠的,贏硬!

歐洲人民不用辛勞工作也生活舒適,中國人想生活舒適就要辛勞工作,兩者國力差距便愈來愈大了! ...
聽君一席話

勝讀十年書

太好了

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2019-3-23 11:01 AM 發表

按中國嘅說法,中國都有民主。。。,
只不過,中國所謂嘅民主,和歐洲嘅民主不一樣。。。,民主,不是歐美嘅專利。。。。

註:中文"民主"尼個詞,是從日本人嘅譯文中拿來用的。 ...
查實中國式民主係點架 ?

特朗普主導嘅黃背心結果都打垮左馬克龍!😩😩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]