• 瀏覽: 32,267
  • 回覆: 401
  • 追帖: 2
+5
意大利想透過與中國貿易去救經濟,

歐盟不滿其步伐與歐盟「不一致」;

另一邊馬仔想法國強大,又想做歐盟一哥,故有此說。

換轉阿爺同歐盟及/或法國傾掂數,他的說法自然又會不同。

引用:
原帖由 rinrinrinrin 於 2019-3-23 10:41 AM 發表
黃L又自high. 法國佬敢唔同中國做生意咩,甘有骨氣。
小弟去巴黎戴高樂機場
d保安 關員
都用普通話
同我講歡迎 謝謝

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2019-3-23 10:07 AM 發表
連國家的黃背心暴動都處理唔到,還天真到去教歐盟點做...
自己內部攪唔掂仲要扮代表指指點點,其實係佢話自己天真,以為和老特拍拍心口拍拍手便是真.兄弟,再加單黃背心,收皮日子不遠。

跟住 Trump 走去破產邊緣!

當初 d港口冇人要!好啦中國接手做到風生水起就眼紅人

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:55 AM 發表

希望骨牌效應,歐洲發達國家逐個逐個識得國策上加強提防中國共產黨,配合埋美國圍堵中共國策,中共想發圍唔係唔得,難度從此高多 ...
如果全世界好似你咁可以申請狗糧我諗真係有可能天下太平

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-3-23 10:45 AM 發表

小弟去巴黎戴高樂機場
d保安 關員
都用普通話
同我講歡迎 謝謝
Ching. D 黃L有鬼錢出去玩咩,叫佢地每日發多幾個黃post賺多幾蚊先啦。判斷:十個有九個黃L都係井底之蛙。

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:55 AM 發表

希望骨牌效應,歐洲發達國家逐個逐個識得國策上加強提防中國共產黨,配合埋美國圍堵中共國策,中共想發圍唔係唔得,難度從此高多 ...
大陸政治越來越似納粹早期先得人驚。 

呢個黑農只適宜做農務
不懂得談政治
所以又再胡言亂語
扮唒有料腫統

引用:

希望冇用的,使出D法輪大法重實際啦

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:39 AM 發表
法國醒喇終於,中共好傷心,王毅隻外交部畜牲好瘀

法國總統馬克龍說,歐盟內部對於如何處理與中國的關係有不同立場,但「天真的階段應該要結束」。

馬克龍說,歐盟與中國的首要關係不應是貿易關係,而是地緣政治和戰略關係,他認為,讓中國企業收購歐盟港口等基建設施是「戰略錯誤」。

歐洲理事會主席圖斯克說,歐盟希望與中國達成一 ...
你是甚麼畜牲?

引用:

黃背心威力,凡人沒法擋?

法國佬搞掂左啲黃背心先講經濟啦
講經濟佢系中國面前食塵都冇資格

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]