• 瀏覽: 32,262
  • 回覆: 401
  • 追帖: 2
+5
講完之後會暫停黃背心示威!

引用:
原帖由 武川耐富 於 2019-3-23 10:32 AM 發表
講完之後會暫停黃背心示威!
下左命令
禁止示威啦

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:39 AM 發表
法國醒喇終於,中共好傷心,王毅隻外交部畜牲好瘀

法國總統馬克龍說,歐盟內部對於如何處理與中國的關係有不同立場,但「天真的階段應該要結束」。

馬克龍說,歐盟與中國的首要關係不應是貿易關係,而是地緣政治和戰略關係,他認為,讓中國企業收購歐盟港口等基建設施是「戰略錯誤」。

歐洲理事會主席圖斯克說,歐盟希望與中國達成一 ...
終於頂唔順黃背心

反過來說歐州經濟要大陸,收購拚購來保企業。隨之而來引發是農產品,假設多買美國減少買歐,即是背後意思親美定親歐,人家歐美反枱都不知道。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-3-23 09:57 AM 發表
民主國家,收購是合法的,現在歐洲見中資收購愈來愈多,勢色不對,想限制開放市場了!

借口中國也不全開放市場,但事實上,歐洲是民主社會,中國非民主社會,歐洲是發達國家,

中國是發展中國家,市場開放程度當然不同,怎要求對等,

如果為了對等,歐洲限制市場開放程度,那歐洲不要自稱是民主社會、發達國家、自由市場了!和非民主、發展中國家一樣嘛! ...
歐佬無錢唯有用正字打鴨😂😂

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-3-23 10:34 AM 發表

下左命令
禁止示威啦
法國下令唔同尾國下令呀!

民主西家冇錢收購,中國有錢收購又要眼紅中國,好x酸囉

法國自己黃衫都未搞得掂,還理他人

係咪漏左個府字呀?

引用:
原帖由 hermanqk 於 2019-3-23 10:00 AM 發表
馬克龍知道自己
快將落台
所以開始胡言亂語 ...
著咗黃背心  一起反政府

認真解讀下法國總統想表達D咩先啦
宜家傷心嗰個好似係佢呀

之前去非洲唱衰中國,叫人小心,但佢真係當D非洲人失憶,最早殖民統治非洲,掠奪資源就係歐洲白人。

法國同中國嘅貿易額點都多過意大利同中國,依加見人加強合作就指指點點。

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:39 AM 發表
法國醒喇終於,中共好傷心,王毅隻外交部畜牲好瘀

法國總統馬克龍說,歐盟內部對於如何處理與中國的關係有不同立場,但「天真的階段應該要結束」。

馬克龍說,歐盟與中國的首要關係不應是貿易關係,而是地緣政治和戰略關係,他認為,讓中國企業收購歐盟港口等基建設施是「戰略錯誤」。

歐洲理事會主席圖斯克說,歐盟希望與中國達成一 ...
黃L又自high. 法國佬敢唔同中國做生意咩,甘有骨氣。

睇定先啦,得個講無用架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]