• 瀏覽: 32,237
  • 回覆: 401
  • 追帖: 2
+5
佢係不滿中國提供黃背心俾示威者

習大大今日訪問法國啦
小鮮肉就會變成烚熟狗頭  

黃背心單野搞定沒?

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:55 發表

希望骨牌效應,歐洲發達國家逐個逐個識得國策上加強提防中國共產黨,配合埋美國圍堵中共國策,中共想發圍唔係唔得,難度從此高多 ...
腦殘

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:55 AM 發表

希望骨牌效應,歐洲發達國家逐個逐個識得國策上加強提防中國共產黨,配合埋美國圍堵中共國策,中共想發圍唔係唔得,難度從此高多 ...
除左西歐可能會幫美國,東歐吾使指意

地緣政治和戰略關係

中國同歐洲咁遠, 點解係地緣政治和戰略關係優先?  法國佬真係好7串, 唔買波音都唔買你空巴。

法國佬到左今時今日仲諗緊打打殺殺, 成日諗住八國聯軍, 又唔知自己影響力大不如前, 法國人都要學英文外出打工。

比美國攪完黃背心, 企出黎做死卒

意大利同中國係有關係。
古羅馬帝國 阿歷山大帶兵打天下,好彩佢打左去印度,如果當時佢走去中國,佢會去到秦國,應該9死1生。

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:39 發表
法國醒喇終於,中共好傷心,王毅隻外交部畜牲好瘀

法國總統馬克龍說,歐盟內部對於如何處理與中國的關係有不同立場,但「天真的階段應該要結束」。

馬克龍說,歐盟與中國的首要關係不應是貿易關係,而是地緣政治和戰略關係,他認為,讓中國企業收購歐盟港口等基建設施是「戰略錯誤」。

歐洲理事會主席圖斯克說,歐盟希望與中國達成一 ...
馬克龍被黃背心搞到落台, 只係時間嘅問題
黃狗好柒

歐盟自己又唔買,唔通要人家執左才安樂

條法國佬九噏幾句 你就自己作大又話人傷心又話人好瘀 開心到呢 其實最傷心最瘀嗰個咪你囉可憐蟲

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:39 AM 發表

法國總統馬克龍說,歐盟內部對於如何處理與中國的關係有不同立場,但「天真的階段應該要結束」。

馬克龍說,歐盟與中國的首要關係不應是貿易關係,而是地緣政治和戰略關係,他認為,讓中國企業收購歐盟港口等基建設施是「戰略錯誤」。

馬克龍背後嘅意思可能係讓中國全面收購呢!😂

引用:
原帖由 宇宙長長白襪 於 2019-3-23 10:10 AM 發表

主人會俾巨一塊骨
加一坨💩

黃背心暴動

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-23 09:39 發表

難度有閱讀障礙唔明白內容, 馬克龍背後意思係想歐盟同中國走得更近呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]