• 瀏覽: 2,043
  • 回覆: 23
侵侵攪到美國赤貧啦,又要起圍牆,擴建太空軍,又要重返月球,錢從何來又要去搶劫全世界,先搶老共先

傳川普對談判代表要求,在談判時希望中國大陸先前答應購買美國貨增至「兩至三倍」,以減少日益增加的貿易赤字。

根據美商務部6日發布的數據顯示,中美貿易赤字來到貿易逆差約8913億美元,是美國建國有統計以來的最高紀錄,其中貨品貿易赤字來到達4192億美元,占美國貨品貿易逆差總額近5成,這讓自詡「關稅俠」的川普備受質疑,且減少貿易赤字正是川普2016年競選時的核心政策之一。

又要去搶劫強國和歐盟啦

新聞來源連結:
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20190322001769-260408

引用:
原帖由 200kk 於 2019-3-22 09:50 PM 發表
侵侵攪到美國赤貧啦,又要起圍牆,擴建太空軍,又要重返月球,錢從何來又要去搶劫全世界,先搶老共先

傳川普對談判代表要求,在談判時希望中國大陸先前答應購買美國貨增至「兩至三倍」,以減少日益增加的貿易赤字。

根據美商務部6日發布的數據顯示,中美貿易赤字來到貿易逆差約8913億美元,是美國建國有統計以來的最高紀錄,其中貨品貿易赤字來到達4192億美元,占美國貨品貿易逆差總額近5成,這讓自詡「關稅俠 ...
果嗰世界人均收入第76嘅第三世界發展中國家, 唔鍾意咪拍枱走囉。
記住叫D國民,唔好喺美帝領事館外面日日排大隊攞移民簽證。
唔好搞到中共國移民美國人數年年創新高。

引用:
原帖由 200kk 於 2019-3-22 21:50 發表

根據美商務部6日發布的數據顯示,中美貿易赤字來到貿易逆差約8913億美元,是美國建國有統計以來的最高紀錄,其中貨品貿易赤字來到達4192億美元,占美國貨品貿易逆差總額近5成,這讓自詡「關稅俠 ...
購買美國貨增至兩至三倍!你老尾有乜野可以賣比人?呢樣又話唔賣得、果樣又唔安全

no due.

哦~

已閱~

引用:
原帖由 200kk 於 2019-3-22 09:50 PM 發表

又反囗

特朗普商人本色!
斤斤計較,鎦珠必計……只有佢著數哂,無人得益,真小人。
講到出口,就算中美簽定貿易協定後,美國都會繼續征中國貨關稅一段長時間,而中國要即刻取消美國貨關稅!咁都得?
唔怪得習總去歐遊都唔去美國,正是彩佢都儍。😚

引用:
原帖由 willy222 於 2019-3-23 00:49 發表

購買美國貨增至兩至三倍!你老尾有乜野可以賣比人?呢樣又話唔賣得、果樣又唔安全
所以唯有出下下策, 加重關稅阻止美國人買中國貨黎平衡番囉      

美國輸得好慘架, D 國貨又平又高質, E + 全部內消. 中國或成大贏家啦今次.     

侵侵真係多招

關稅俠?老鼠跌咗落天秤!

中國應該中止談判

引用:
原帖由 流馬 於 2019-3-23 01:48 AM 發表
侵侵真係多招
係陰招,小家氣,唔上路!

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2019-3-23 12:46 AM 發表

果嗰世界人均收入第76嘅第三世界發展中國家, 唔鍾意咪拍枱走囉。
唔好搞到中共國移民美國人數年年創新高。 ...
係呀,佢話:調咗你攞油,然後拍枱走!

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2019-3-23 12:46 AM 發表

好心果d一家大細攞哂美國護照的中共高官有骨氣d,取消美國籍搬返哂去大陸住啦,重要搬返之前走資咗果千萬億資產回中國以表支持喎,愛國唔係剩係得把口下話

引用:

咁係因為中國有移民自由囉,美國可以唔俾人去㗎,正如你咁唔鐘意一樣可以唔留喺中國統治下嘅香港喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]