• 瀏覽: 32,145
  • 回覆: 427
  • 追帖: 3
+5
篇作文最不合理之處是,今時今日的急症室忙到飯都無時間食,竟可在休息室睡覺?

毒果作的無腦文,在醫院內仲用心外壓,用器械去救啦,戇漆狗。仲有國內醫生來香港實習?講出都畀人笑

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-3-22 09:51 PM 發表
我無專業知識
都覺得篇嘢怪怪地
嘅然講到個個醫生、護士都應該識做心外壓
點解一定要個實習帝醫生做?
佢明明講當時已經有其他護士在場
我都係咁諗,寫編文嘅都係所謂醫生,又話有一堆護士係度,大家當毒果又作文就好

蘋果野只係俾某D人拎黎打飛機用,正常人唔會睇

觸動到既得利益者神經就不擇手段去玩嘢🖕🖕

引用:
原帖由 ryanychu 於 2019-3-22 08:33 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20190322/59389548

那夜凌晨,我接到了來自急症病房的急call。一位前一天入院的病人突然心臟停頓,需要急救。我二話不說,立即趕去病房,到達的時候,護士們已經圍着病人進行心外壓。心外壓進行了差不多10分鐘,我問了一條問題:「究竟實習醫生在不在?可不可叫他幫手?」那一刻我們才 ...
這麼白痴的作文,只有黃L睇到會自high. 
香港一日有毒果,只有步向滅亡。

又作故仔,毒果啲人咁叻架話去做作家啦使鬼喺度做記者咩

又是蘋果故事。。。代人發文,唔使負責

引用:
原帖由 popcorn0461 於 2019-3-23 11:14 AM 發表
90後青年潛聯合醫院 多次假冒醫生巡房被捕 (01:14)

一名疑夢想成為醫生的90後青年,疑多次假扮醫生到聯合醫院病房巡查,其間翻查病歷及與病人詢問病情,有醫院職員發現報警。警方表示,本周四(16日)早上警方在醫院拘捕拘捕假冒醫生青年帶署扣查。

警方向本報表示,被捕青年姓毛,24歲,涉嫌「遊蕩」罪名,案件交由秀茂坪警區刑事偵緝組第1隊跟進,正調查其冒 ...
聯合醫院依間真係垃圾醫院黎,政治,假醫生,開漏藥,癮瞞疏忽,拖症咩嘢衰嘢都有

Rubbish Apple

引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-3-23 12:35 AM 發表

公平D⋯⋯⋯大家可以問下宜家D護士到底有咩料⋯⋯⋯真係好想知護士有幾多識心外壓⋯⋯⋯吹水講是非應該最叻⋯⋯⋯
有人就有是非
唔洗特別針對香港嘅醫護人員

又是妓者作文時候

我往返內地三十多年,住大陸醫院住過內科外科兒科牙科都超,去醫院探朋友親人亦多,真係未見過大陸醫生咁蠢,雖則收利是但亦有專業做出我睇,只是普通話有時很難聽明就事實

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]