• 瀏覽: 32,142
  • 回覆: 427
  • 追帖: 3
+5
民主本來就是 .............. " 騙"   .儍仔才信民主尾國!

響醫院都仲係做心外壓? 睇過 TVB 醫院劇集既c奶都笑9死晒lu.

引用:
原帖由 ryanychu 於 2019-3-22 08:33 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190322/59389548

那夜凌晨,我接到了來自急症病房的急call。一位前一天入院的病人突然心臟停頓,需要急救。我二話不說,立即趕去病房,到達的時候,護士們已經圍着病人進行心外壓。心外壓進行了差不多10分鐘,我問了一條問題:「究竟實習醫生在不在?可不可叫他幫手?」那一刻我們才 ...
毒果廢一生精力,洗腦廢青,反中亂港,唔知美狗會比幾多狗糧佢食呢?為咗錢真係可以殺父母,殺妻兒,棄民族,呢D人真係唔知咩叫入性自專!感嘆廿三條未立法,無奈香港無死刑!治亂世用重典是中國幾千年良藥!
孩子不能打,如何教!

講唔正廣東話就係大陸醫生,呢d就係本土派同醫療霸權勾結既藉口。有個華僑johns Hopkins 返來,口音都唔正,考過哂執業試,唔通又當係大陸人,差過香港果班免試執業嘅?

如何向相關政府部門投訴此文作者?

毒果請唔請人?
我一定作得好過尼個"前列腺"

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-3-22 09:23 PM 發表
毒果專呃白痴
而家班白痴都唔肯買

毒果作文,真係呃尻傻人。大陸醫生來香港實習???腎臟醫生/病人蔡堅肯咩??
大陸醫生唔識心外壓???有無睇過抖音上的國內護士/存,在街外急救暈倒的路人,唔只心外壓,仲做人工呼吸。。護士識,醫生唔識??作出來都笑大人個口。
大陸人在國內做醫生,比起香港好得多。井蛙永遠都是井蛙,仲係盲,大陸醫院儀器,藥物不比香港醫院差。

十幾年前,在本港某醫院,進行演習訓練,
有本地醫療組參與,剛剛有隊國內醫生參觀,
成為座上客,在演練中,本地人員出錯,
不能將模型公仔吹漲,
而我在前排,聽到國內醫生暗語説,出錯之處,
他們一看巳知道錯了什麼事情,
所以,以上的情況,不可信。

引用:
原帖由 ryanychu 於 2019-3-22 08:33 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190322/59389548

那夜凌晨,我接到了來自急症病房的急call。一位前一天入院的病人突然心臟停頓,需要急救。我二話不說,立即趕去病房,到達的時候,護士們已經圍着病人進行心外壓。心外壓進行了差不多10分鐘,我問了一條問題:「究竟實習醫生在不在?可不可叫他幫手?」那一刻我們才 ...
吹水唔抹咀。
呢啲故仔我都識作。

不過無用,大陸醫護來港執業,勢不可擋!

何況在急症室,洗乜做心內壓,
直投用心藏電擊器啦。

https://www.google.com/amp/www.ipub.one/show/161871.amp
河南7日訊)中國河南大三女生靳金梓在求職返程途中,路遇一老人摔倒,護理專業畢業的她上前救助老人,直到老人被救護車運走。事後,靳金梓求職的醫院因為其義舉,免試錄取靳金梓進入醫院工作。

可能個醫生好像以上報道中的護士,因路見不平拔刀相助而不用面試就入職。🤐

黃醫同毒果都係民主L陣線,毒醫相衞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]